Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ❤️. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Semena na klíčení BIO Rukola 200 g

Kód: ZD 02
Neohodnoceno
119 Kč / ks 595 Kč / 1 kg
Externí sklad, dodání do 2-10 dnů
Můžeme doručit do:
10.10.2024

Strava je hra - pojďme se tedy bavit a užívat všeho, co pro nás příroda v rozličných variantách připravila pro radost i užitek. Příroda do každé ze svých potravin ukryla neuvěřitelné množství energie i léčivé síly, kterou můžeme využít ve svůj prospěch. Rukola obohatí naše jídlo svou jedinečnou chutí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

BIO semena na klíčení 200 g - RUKOLA
  • mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitaminy, enzymy, aminokyseliny, minerální látky a stopové prvky
  • klíčky jako koření do jídla překvapí koncentrovanou chutí a vůní - bavte se a experimentujte s různými kombinacemi
  • rukola obohatí naše jídlo svou jedinečnou chutí. Je vynikající například ve směsi s hlávkovým salátem.
  • složení: semena rokety seté - rukoly BIO (Eruca sativa)
  • doporučené užití: Použijte na ozdobení pečiva, polévek, do zeleninových nebo těstovinových salátů. Můžete je použít i k přípravě čerstvé domácí zeleninové šťávy. Konzumujte nejlépe syrové, pro zachování všech výživných látek.
Návod k přípravě:
Doba namáčení:         8-12 hodin
Doba klíčení:             4-6 dní
Ideální teplota:           cca 20°C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 2,5 - 5 cm
Před konzumací propláchnete vodou. Klíčky je možné uchovat 1 – 2 týdny v chladničce. Skladujte v suchu a chladu.
 
Rukola
Je velmi užitečnou přísadou do řady pokrmů. V italských jídlech se kombinuje s rajčaty, bazalkou a česnekem. Dá se také přidávat do ovocných salátů, kombinovat s jogurtovou zálivkou a čerstvou zeleninou. Lze ji orestovat na česneku i oleji,  dává se jako příloha k masu.
Klíčky Rukoly mají intenzivní chuť a předčí ve všech ohledech rukolu vzrostlou. Skvěle chutnají, navíc pomáhají čistit krev, detoxikují játra a posilují vitalitu. Jsou plné vitaminu C a kyseliny listové. Z estetického hlediska vhodně působí proti  pigmentovým zbarvením na kůži v pozdějším věku. Vláknina a mastná kyselina omega-3 obsažené v klíčcích rukoly stimulují chuť k jídlu, zjednodušují trávení, čístí organizmus od toxických látek, posilují imunitní systém, zlepšují krevní oběh a působí antibakteriálně a jako prevence proti rakovinovým nádorům. Klíčky rukoly stejně jako listy se používají jako afrodisiakum. Mimo to jsou klíčky rukoly vydatným zdrojem mikročástic jako jsou zinek, fosfor, hořčík, měď, draslík, síra, vápník, železo a vitaminy A, C, F, B.a mastná kyselina omega-3 obsažené v klíčcích rukoly stimulují chuť kjídlu, zjednodušují trávení, čístí organizmus od toxických látek, posilují imunitní systém, zlepšují krevní oběh a působí antibakteriálně ajako prevence proti rakovinovým nádorům. Klíčky rukoly stejně jako
listy se používají jako afrodisiakum. Mimo to jsou klíčky rukoly vydatným zdrojem mikročástic jako jsou zinek, fosfor, hořčík, měď, draslík, síra, vápník, železo a vitaminy A, C, F, B.

Klíčky rukoly mají příjemnou chuť a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě.

Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček a jako přísada do polévek.

Hlavní benefity: čištění krve, detoxikace jater.

Doporučené užití
  • Použijte na ozdobení pečiva, polévek, do zeleninových nebo těstovinových salátů.
  • Můžete je použít i k přípravě čerstvé domácí zeleninové šťávy i přidávat do smoothies nápojů.
  • Konzumujte nejlépe syrové, pro zachování všech výživných látek.
  • Ostře aromatickou chuť klíčků rukoly využijete především při přípravě masa, zeleniny, ale také salátů nebo polévek. 

Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme několik hodin – maximálně 10 hodin. Semena pak propláchneme a necháme klíčit. Klíčíme ve speciální misce na klíčky, kterou lze zakoupit u nás, na vatě a na talíři nebo obyčejné misce, lze klíčit i ve sklenici. Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (3-4 dny) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 4-7 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C, maximálně 22 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci. Klíčky lze konzumovat od velikosti 2-3 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 5 -6 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží týden.


Strava je hra - pojďme se tedy bavit a užívat všeho, co pro nás příroda v rozličných variantách připravila pro radost i užitek. Příroda do každé ze svých potravin ukryla neuvěřitelné množství energie i léčivé síly, kterou můžeme využít ve svůj prospěch.

Klíčky - nejsilnější energie rostlin
Jen si to představte - kolik energie a síly musí semínko vyvinout, aby se prodralo skrz hlínu a mohlo růst?
Výsledek obrázku pro seed sprouting png
Aktivátorem enzymů uvolňujících klíček je voda, někdy postačí i vlhkost, která probudí semínko k životu. To vypustí výhonek s velkou spoustou enzymů, antioxidantů (v tomto případě jsou to vitaminy A a E rozpustné v tucích), dále pak vitamin C, některé vitaminy skupiny B a mezi velké plusy patří určitě i vláknina, kterou dělíme na rozpustnou a nerozpustnou. Rozpustná forma snižuje hladinu cholesterolu, zpomaluje vyprazdňování žaludku i vstřebávání glukozy do krevního řečiště, což ocení především diabetikové. Nerozpustná vláknina působí jako šetrný střevní kartáč, který naše střeva očistí od všech nepotřebných nánosů, se kterými si již naše tělo neumělo poradit. Chlorofyl, který dodává rostlinám zelené zabarvení, přirozeně čistí krev, zabraňuje růstu nepřátelských bakterií a je přirozeně protizánětlivý. To vše pro změnu ocení lidé s různými formami autoimunitních poruch, jako je např. roztroušená skleroza, diabetes 1. typu, lupus, revmatoidní artritida, autoimunitní zánět štítné žlázy...
A aby toho nebylo málo, obsahují klíčky také významné množství minerálních látek:Výhonky cizrny, vojtěšky (častěji ji ale najdete pod názvem alfalfa), mandlí, pohanky, sezamu a slunečnice obsahují krásné množství vápníkuŽelezo pak najdeme v klíčcích zelené a červené čočky, fazolek munga, adzuki, hrachu. Jedním z dalších minerálů, který je tolik nezbytný pro podporu činnosti téměř stovky enzymů upevňujících naši imunitu, propůjčuje pleti zdravý vzhled a napomáhá regenerovat oční rohovku, je zinek. Ten najdeme ve výhoncích dýně a vojtěšky. Dalším bohatým zdrojem zinku jsou ovesné vločky - přidat je můžete klidně i jako zavářku do polévky, fantazii se meze nekladou. (pro využití zinku je vhodnější zařadit výhonky do jídelníčku v odpoledních až večerních hodinách, kdy naše tělo nejlépe zužitkuje právě tento minerál).Výhonky bývají bohaté také na draslík, který je nezbytný pro správnou činnost našeho srdíčka. Najdeme jej v naší dobré vojtěšce, hrachu, naklíčeném žitu, ale také sezamu. Hořčík pak ukrývají výhonky mandlí, cizrny, hrachu, slunečnice a pšenice. V některých z klíčků najdeme také selen, další z významných minerálních antioxidantů, který je rovněž třeba pro správnou funkci štítné žlázy. Překvapilo vás, co všechno se skrývá v jediném klíčku? Jedinou snězenou hrství si dopřejete vitaminový, minerální, ale také enzymatický gejzír všeho, co tělo nejen po zimě postrádá. Jen těžko byste našli levnější a dostupnější zdroj např. vitaminu C.

Cenové porovnání jsme pro vás udělali 26. dubna 2018. Ceny jsou přepočítané na 200 g balení. Do nabídky jsme pro vás zařadili semínka zn. Zdravý den, kdy po využití klubové slevy je i cena za vojtěšku a řeřichu pro vás nejpříznivější na trhu.
 
  vojtěška ředkvička   rukola pískavice   hořčice   řeřicha brokolice
Zdravý den 119,- Kč 119,- Kč 119,- Kč   99,- Kč   99,- Kč 119,- Kč 249,- Kč
Sonnentor 112,- Kč 158,- Kč 158,- Kč 116,- Kč 116,- Kč 116,- Kč       x
Hortus   138,- Kč      x      x      x      x      x       x
Happy eat 172,- Kč 218,- Kč 210,- Kč 108,- Kč      x 174,- Kč 214,- Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: