Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Zabijačková směs

Kód: SOL 515 SOL 511 SOL 514 SOL 512 SOL 513 Zvolte variantu
Neohodnoceno
Značka: Solomon
345 Kč / ks 40 Kč / ks 270 Kč / ks 25 Kč / ks 220 Kč / ks od 25 Kč / ks 345 Kč / 1 kg 889 Kč / 1 kg 771 Kč / 1 kg 714 Kč / 1 kg 629 Kč / 1 kg
Na objednávku, dodání do 3 - 7 dnů Na objednávku, dodání do 3 - 7 dnů Na objednávku, dodání do 3 - 7 dnů Na objednávku, dodání do 3 - 7 dnů Na objednávku, dodání do 3 - 7 dnů Zvolte variantu
balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.2.2021 1.2.2021 1.2.2021 1.2.2021 1.2.2021 Zvolte variantu
Směs koření s překvapivě širokým použitím. Kombinace česneku a majoránky se skvěle hodí i do bramborových jídel jako bramboráky nebo bramborová polévka. Zabijačkové koření je skvělé i do mletých mas, na zvěřinu nebo do sekané.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zabijačkové koření
  • směs koření s překvapivě širokým použitím
  • kombinace česneku a majoránky se skvěle hodí i do bramborových jídel jako jsou bramboráky nebo bramborová polévka
  • zabijačkové koření je skvělé i do mletých mas, na zvěřinu nebo do sekané
  • složení: česnek, sůl (25 %), pepř, majoránka, zázvor, kmín, muškátový květ
Pravý zabijačkový guláš
  • 100 g slaniny
  • 300 g vepřového plecka
  • 300 g vepřových jater
  • 300 g srdíček nebo ledvinek
  • 3 cibule
  • pálivá paprika
  • paprika sladká
  • zabijačkové koření
  • 3 stroužky česneku
Postup:
  • na oleji zpěníme cibuli a přidáme slaninu
  • dáme opékat maso, posléze přidáme papriky, koření a restujeme
  • zalijeme vývarem a asi po 20 minutách přidáme játra a připravené ledvinky, lžíci protlaku a provaříme. Můžeme přidat chilli, pokud ho chceme více pikantní.
  • zahustíme, přidáme česnek a případně čerstvou majoránku
Ingredience na pravý zabíjačkový guláš: 400 g vepřového masa (plecko nebo kýta) 400 g vepřových jater 1 lžíce sádla 50 g slaniny 3 cibule 4 stroužky česneku sladká i pálivá mletá paprika trocha majoránky sůl a pepř střída ze dvou krajíců chleba Příprava zabíjačkového guláše: 1. Na rozehřátém sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle se slaninou. Omyté maso nakrájené na kostky ze všech stran zprudka opečeme v cibulovém základu. 2. Směs okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. V polovině dušení přidáme omytá játra nakrájená na kostky, zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby znovu podlijeme a zvolna povaříme doměkka. 3. Zabíjačkový guláš občas promícháme a podle potřeby znovu podlijeme trochou vody nebo vývaru. Nakonec guláš osolíme, okořeníme majoránkou a dochutíme podle vlastní chuti. Podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem, s pečivem, rýží, nebo těstovinami.

 Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/veprove-maso/pravy-zabijackovy-gulas

 

400 g vepřového masa (plecko nebo kýta) 400 g vepřových jater 1 lžíce sádla 50 g slaniny 3 cibule 4 stroužky česneku sladká i pálivá mletá paprika trocha majoránky sůl a pepř střída ze dvou krajíců chleba Příprava zabíjačkového guláše: 1. Na rozehřátém sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle se slaninou. Omyté maso nakrájené na kostky ze všech stran zprudka opečeme v cibulovém základu. 2. Směs okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. V polovině dušení přidáme omytá játra nakrájená na kostky, zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby znovu podlijeme a zvolna povaříme doměkka. 3. Zabíjačkový guláš občas promícháme a podle potřeby znovu podlijeme trochou vody nebo vývaru. Nakonec guláš osolíme, okořeníme majoránkou a dochutíme podle vlastní chuti. Podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem, s pečivem, rýží, nebo těstovinami.

 Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/veprove-maso/pravy-zabijackovy-gulas

400 g vepřového masa (plecko nebo kýta) 400 g vepřových jater 1 lžíce sádla 50 g slaniny 3 cibule 4 stroužky česneku sladká i pálivá mletá paprika trocha majoránky sůl a pepř střída ze dvou krajíců chleba

 Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/veprove-maso/pravy-zabijackovy-gulas
400 g vepřového masa (plecko nebo kýta) 400 g vepřových jater 1 lžíce sádla 50 g slaniny 3 cibule 4 stroužky česneku sladká i pálivá mletá paprika trocha majoránky sůl a pepř střída ze dvou krajíců chleba

 Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/veprove-maso/pravy-zabijackovy-gulas

Doplňkové parametry

Kategorie: Kořenící směsi
koření podle použití: maso: vepřové, hovězí, maso: zvěřina, omáčky, polévky
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.:
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?:
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.:
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g:
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): 77,- Kč
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): 78,- Kč
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): 67,- Kč
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): 111,- Kč
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): 60,- Kč
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti:
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). :
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Seznamte se: Solomon - koření králů
  • ručně balené koření z rodinné manufaktury
  • cílem značky Solomon je nabídnout kvalitní koření v praktickém balení pro každodení vaření v malé kuchyni i v hotelovém provozu
  • každý den hledáme a dovážíme skvělé koření z celého světa a balíme ho do sáčků se zipem tak, aby koření vydrželo voňavé co nejdelší dobu
  • s naším kořením bude každé jídlo královská hostina!

Tak takto krátce a skromně prezentuje firma sama sebe na svých stránkách. Za nás musíme říct, že p. Bláha - majitel společnosti - naplňuje beze zbytku vše, co se skrývá za termínem "rodinná firma". Je to právě on, kdo vždy s úsměvem zdvihne telefon, má pochopení pro začínající projekty a co především: jeho koření je opravdu vždy čerstvé a úžasně voňavé vydrží delší dobu, než kterou potřebujete pro jeho spotřebování. (Postarají se o to speciální sáčky se zipem z třívstvého materiálu, umožňují opakované vzduchotěsné uzavření a zaručující zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.)

Skvělé zkušenosti máme i s jeho mlýnky na koření - pepřový doma mele už čtvrtým rokem, a to stále k plné spokojenosti. S mlýnkem čokoláda-skořice pak vykouzlíte úsměv na rtech a sliny na jazýčku, jedno zda ho použijete při servírování kávy, kaše nebo zmrzlinového pohárku.

Na nás už je tedy jen popřát vám dobrou chuť k jídlu s kořením ask4spice - tak totiž zní registrovaná značka společnosti Solomon - koření králů.

Související obrázek