Zabijačková směs
Kód: SOL 515 SOL 511 SOL 514 SOL 512 SOL 513 Zvolte variantuDetailní popis produktu
- směs koření s překvapivě širokým použitím
- kombinace česneku a majoránky se skvěle hodí i do bramborových jídel jako jsou bramboráky nebo bramborová polévka
- zabijačkové koření je skvělé i do mletých mas, na zvěřinu nebo do sekané
- složení: česnek, sůl (25 %), pepř, majoránka, zázvor, kmín, muškátový květ
- 100 g slaniny
- 300 g vepřového plecka
- 300 g vepřových jater
- 300 g srdíček nebo ledvinek
- 3 cibule
- pálivá paprika
- paprika sladká
- zabijačkové koření
- 3 stroužky česneku
-
na oleji zpěníme cibuli a přidáme slaninu
-
dáme opékat maso, posléze přidáme papriky, koření a restujeme
-
zalijeme vývarem a asi po 20 minutách přidáme játra a připravené ledvinky, lžíci protlaku a provaříme. Můžeme přidat chilli, pokud ho chceme více pikantní.
-
zahustíme, přidáme česnek a případně čerstvou majoránku
Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/veprove-maso/pravy-zabijackovy-gulas
400 g vepřového masa (plecko nebo kýta) 400 g vepřových jater 1 lžíce sádla 50 g slaniny 3 cibule 4 stroužky česneku sladká i pálivá mletá paprika trocha majoránky sůl a pepř střída ze dvou krajíců chleba Příprava zabíjačkového guláše: 1. Na rozehřátém sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle se slaninou. Omyté maso nakrájené na kostky ze všech stran zprudka opečeme v cibulovém základu. 2. Směs okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. V polovině dušení přidáme omytá játra nakrájená na kostky, zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby znovu podlijeme a zvolna povaříme doměkka. 3. Zabíjačkový guláš občas promícháme a podle potřeby znovu podlijeme trochou vody nebo vývaru. Nakonec guláš osolíme, okořeníme majoránkou a dochutíme podle vlastní chuti. Podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem, s pečivem, rýží, nebo těstovinami.
Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/veprove-maso/pravy-zabijackovy-gulas
Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/veprove-maso/pravy-zabijackovy-gulas
Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/veprove-maso/pravy-zabijackovy-gulas
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kořenící směsi |
---|---|
koření podle použití: | maso: vepřové, hovězí, maso: zvěřina, omáčky, polévky |
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.: | |
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?: | |
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.: | |
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g: | |
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): | 77,- Kč |
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): | 78,- Kč |
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): | 67,- Kč |
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): | 111,- Kč |
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): | 60,- Kč |
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti: | |
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). : | |
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.