Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ❤️. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Těstoviny ADRIANA Funghetto 500 g

Kód: EP 03
2 hodnocení
45 Kč –8 %
adriana funghetto a
45 Kč –8 % 41 Kč / ks
Externí sklad, dodání do 2-10 dnů
Můžeme doručit do:
4.12.2023

Elegantní a speciální tvar Funghetto zachycuje omáčku ve své spirále, takže každé sousto je šťavnaté. Hodí se nejlépe ke smetanové omáčce, se kterou vytvoří lákavé jídlo. Hodí se však i k omáčce s masem či rybou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Určitě jste těstoviny ze semoliny drželi v ruce, nebo dokonce i jedli, ale většina z nás je bohužel záměrně nevyhledává, protože na složení těstovin moc nekouká. Děláme však velkou chybu! Obsahuji totiž hodně bílkovin a mají nízký glykemický index, takže po nich máme delší dobu pocit sytosti. 
Kvalitní semolinové těstoviny mají přirozenou žlutou barvu, takže je výrobci nemusí »kořenit« kurkumou. Barvu (často nevaječných) těstovin z běžné mouky totiž výrobci mohou zlepšit přídavkem tohoto koření nebo karotenu, musí to však uvádět ve složení. Přidávat ale jakákoliv barviva do těstovin je přitom zakázáno.
Co je semolina? Semolina je krupice z tvrdozrnné pšenice Triticum Durum. Obsahuje vyšší podíl lepku, díky němuž má již zmíněný nízký glykemický index. „Díky nižšímu GI nás těstoviny ze semoliny zasytí na delší dobu. Výhodou také je, že se nikdy nerozvaří a po vychladnutí nelepí,“ dodává nutriční terapeutka Věra Boháčová z Fóra zdravé výživy.
 
Těstoviny ADRIANA Funghetto / Spirály 500 g
  • místo původu: Česká republika
  • složení: pšenice tvrdá (semolina)
  • výrobková řada ADRIANA - CLASSIC (doporučená cena výrobcem 31,90 Kč, cena iTesco 31.10.2019: 38,90,- Kč)
  • hmotnost: 500 g / pro 4 osoby
  • doba vaření: 8 - 10 minut
  • pro alergiky: obsahuje lepek
  • nutriční hodnoty
    na 100 g
    Energie
    1502 kJ
    Energie
    354 kcal
    Tuky
    1,7 g
    Nasycené mastné kyseliny v tucích
    0,3 g
    Cukry v sacharidech
    70 g
    Vláknina
    2,8 g
    Bílkoviny
    13 g
    Sůl
    0,01 g

PŘÍPRAVA TĚSTOVIN
Připravit výborné těstoviny není zdaleka tak snadné, jak se na první pohled zdá. Umění přípravy spočívá již ve vhodném výběru těstovin. I ten vyžaduje vaši pozornost a péči a to ještě než začnete vařit. Záleží totiž na tom, jakou omáčku či jaké ingredience se chystáte k těstovinám přidat. Vzájemně se musí podpořit svou vůní a chutí, aby byla vytvořena dokonalá harmonie. Aby se na stole objevilo perfektní jídlo, je dobré dodržet několik klíčových pravidel.
Každý tvar těstovin potřebuje jinou dobu varu. Měli byste vzít v úvahu i to, že těstoviny se budou dále vařit i po slití vody a po přidání omáčky. Pokud máte rádi těstoviny „al dente“ tedy „na skus“ nebo je plánujete prohřát na pánvi společně s omáčkou, je vhodné je scedit přibližně o 2 minuty dříve, než je uvedeno na obalu - záleží na celkové době varu.
Chcete-li dokončit těstoviny společně s omáčkou na pánvi, měli byste slít vodu nejpozději, když jsou těstoviny uvařeny „al dente“. Pokud plánujete přípravu salátu, je dobré těstoviny v hrnci položit do ledové vody a přidat olivový olej ihned po slití vody, abyste zastavili vaření těstovin.
Co znamená „al dente“ ?
Při skousnutí či překrojení vidličkou byste měli cítit lehký odpor těstoviny, také by na řezu měl být vidět tenký světlejší proužek.
Jak správně těstoviny vařit?
Průměrná jedna porce je 100 g těstovin na osobu. Zlatým pravidlem je 1 litr vody a 10 gramů soli na každých 100 g těstovin. Tento poměr dává těstovinám dostatek prostoru a umožní těstoviny uvařit rychleji.
Dostatečně velký hrnec naplňte vodou tak, abyste dodrželi pravidlo 1 litr vody na 100 gramů těstovin, a dejte vařit
Jakmile se voda začne vařit, přidejte sůl do daného množství vody v daném poměru (10g soli / 100g těstovin). Když se sůl rozpustí a voda vře, přidejte těstoviny. Po první minutě těstoviny zamíchejte a totéž udělejte ještě několikrát během vaření.
Vaříme tak dlouho, jak je vyznačeno na obalu k danému tvaru a podle zamýšleného použití těstovin.
Než vodu slijete, ochutnejte, zda jsou těstoviny uvařeny podle vaší chuti.

Cenové porovnání jsme pro vás udělali 31. března 2019 - a tak jako u mnoha jiných výrobků v naší nabídce musíme i zde zdůraznit, že jde pouze o porovnání ceny, ne kvality. Když dva dělají totéž, není to vždy totéž, že? I zde se však můžete na vlastní oči přesvědčit, že kvalita a cena mohou jít ruku v ruce. Zvýrazněné značky již jsou nebo brzy budou v naší nabídce. Zdroj informaci: heureka.cz, google, webové stránky výrobců a prodejců (iTesco, Rejfood, Zátkovy těstoviny...)

 
cena za 500 g
Tesco 500 g 28,- až
28,- Kč
REJ s.r.o. 400 g á 29,- 
36,- Kč
Favellato Granaria 500 g
37,- Kč
Barilla 500 g 
35,- až 84,- Kč
Adriana 500 g
37,- až 50,- Kč
Panzani 500 g
40,- až 50,- Kč
Maggi 400 g á 37,- Kč
46,- Kč
Delmart Colacchio 500 g
82,- Kč
LaFabbrica della pasta 500 g
99,- až 140,- Kč
Rapunzeil Emmer 500 g
163,- Kč
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Těstoviny
Těstoviny: semolina
Nevyplňujte toto pole:
EK Avatar autora Elen Králová 10.7.2020 15:52
Velmi jsme si tyto těstoviny oblíbili, jsou rychle hotové a lahodné a synové je mají rádi v polévce nebo i s pestem či jen tak s máslem (-: