Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Rostlinná mléka

Nejprodávanější

nápoj makový
98 Kč –9 %
Makový nápoj bez laktozy 1l
100% příroda
Do 14 dnů
MF 89
Původně: 98 Kč  (–9 %)
89 Kč
mléko oves natur
 
48 Kč
Detail
mléko soja natur
45 Kč –4 %
Původně: 45 Kč  (–4 %)
43 Kč
Detail
Natrue oves mandle
65 Kč –5 %
Původně: 65 Kč  (–5 %)
62 Kč
Detail
4 položek celkem
mléko oves natur
48 Kč

Sójovo mléko BERIEF je vyrobené z celých sójových bobů, neobsahuje žádné přidané sladidlo či zahušťovadlo, není ovoněné aromaty...

ZV 09
mléko soja natur
45 Kč –4 %
43 Kč

Sójovo mléko BERIEF je vyrobené z celých sójových bobů, neobsahuje žádné přidané sladidlo či zahušťovadlo, není ovoněné aromaty...

ZV 08
nápoj makový
100% příroda
98 Kč –9 %
89 Kč

Nemléko makové je super osvěžení, když máte na něco chuť a nebo chcete pomoci svému organismu - je totiž skvělým zdrojem...

MF 89
Natrue oves mandle
100% příroda
65 Kč –5 %
62 Kč

Rostlinná mléka NATRUE jsou lahodné nápoje pro každodenní použití, pro zdravý životní styl. Kombinují sílu pramenité horské...

MF 83
Nedělá vám laktóza či mléčná bílkovina dobře? Nebo jen nechcete z nejrůznějších důvodů konzumovat klasické mléko, ale bojíte se, že bez něj nic moc neupečete? Neklesejte na mysli. Rostlinná "mléka" se dají použít úplně stejně jako ta klasická, navíc mají spoustu zdraví prospěšných benefitů a neobsahují cholesterol a s některými rostlinnými "mléky" se dá bez problémů i péct. Vůbec nejlepší je na pečení mléko mandlové, které pokrmu dodá krémovou chuť a oříškovou vůni. Využít ale můžete i ostatní „mléka“, záleží na vaší chuti a preferencích.
Krátké představení najčastěji užívaných druhů:
Rostlinná mléka se vyrábí lisováním a fermentací různých surovin rostlinného původu.Sójové mléko bylo používáno jako první náhrada mléka a je dodnes nejrozšířenější alternativou. Obsahuje velké množství bílkovin. Používá se při vaření i pečení. Ovesné nápoje jsou bohaté na vitamíny B a E, železo, mangan, selen, měď i hořčík. Při pečení vám bude dobrým pomocníkem. Nehodí se ale pro celiaky – kvůli tomu, že obsahuje menší množství lepku. Mandlové - jak už jsme zmínili, pro pečení je ideální mléko mandlové. Má jemně nasládlou oříškovou chuť, pro kterou si ho zamilujete. Navíc je skvělým zdrojem fosforu, hořčíku, draslíku a vápníku. Rádi byste si vychutnali rostlinné mléko, ale jste alergičtí na sóju i na ořechy? Sáhněte po rýžové variantě. Má neutrální, pouze lehce nasládlou chuť, je snadno stravitelné a oblíbili si ho zejména sportovci, protože obsahuje hodně sacharidů a téměř žádné tuky. Kokosové mléko je bohaté na vitamíny skupiny B, hořčík, vápník, fosfor a vlákninu. Má velmi jemnou a lahodnou chuť a jde o vůbec nejhustší rostlinné mléko. Při pečení ho proto využijete všude tam, kde byste jinak sáhli po smetaně nebo jogurtu. Makové mléko je bohaté na vápník, proto je ideální pro vegany, kteří ho jinak mohou mít nedostatek. Má zajímavou lehce nahořklou chuť.