Vážení návštěvníci, k 1. 9. 2019 jsme přešli na novou verzi e-shopu, která vám přináší vedle moderního vzhledu i mnoho nových funkcí, které ve starém e-shopu nebyly. I když usilovně pracujeme na převodu téměř 3000 výrobků a nastavení funkcí, může se stát, že ne vše bude fungovat správně. Pokud na takovou chybu "narazíte", informujte nás o tom prosím na e-mail landova@amalteia.cz. Děkujeme a těšíme se na naše společné nakupování :)

Přírodní dochucovací směs VEGEMINA 80 g

Kód: KUL 17
Neohodnoceno
Značka: Kulinář
59 Kč / ks
Do 7 dnů
Můžeme doručit do:
2.10.2019

Pro čistě přírodní ochucení vašich pokrmů - vegemina neobsahuje žádné nepřirozené látky a zvýrazňovače chuti, oproti běžně používaným směsím obsahuje pouze 15% soli! (u ostatních ochucovacích směsí je to 42 - 58 %)


Detailní informace

Detailní popis produktu

Přírodní ochucovací směs VEGEMINA 80 g
  • pro čistě přírodní ochucení vašich pokrmů
  • vegemina neobsahuje žádné nepřirozené látky a zvýrazňovače chuti
  • oproti běžně používaným směsím obsahuje pouze 15% soli! (u ostatních ochucovacích směsí je to 42 - 58 %)
  • obsahuje 61 % zeleniny (ostatní ochucovací směsti 3 - 30 %)
  • jako zvýrazňovač chuti je použité kvalitní přírodní droždí, u ostatních směsí to jsou různé chemické zvýrazňovače (viz dokumenty)
  • vegemina zvýrazňuje chuť vašich pokrmů, protože obsahuje přírodní, vysoce kvalitní a chutné kvasnice, které ve směsi s jemnou sušenou zeleninou tvoří jedinečnou vyváženou a čistou kompozici. Je to také důvod, proč nebylo potřeba přidávat žádné nepřirozené zvýrazňovače chuti jako glutamát, kvasnicové extrakty, "éčka" a podobně
  • Petr Stupka doporučuje přidávat Vegeminu do polévek, omáček a jiných pokrmů až na konec úpravy. Stačí ji totiž jen krátce zvlhčit, případně zahřát či spařit. Zachováte si tak maximální využití všech cenných látek, které obsahuje.
  • použití: přidejte Vegeminu do polévky, libovolné omáčky, vařených těstovin, šťouchaných brambor i rýže. Zlepšete s ní chuť vašich pomazánek, dresinků i samotných salátů, přimíchejte ji do nádivek a náplní, do mletých mas, luštěnin a zeleninových směsí.
  • Vegemina je také skvělý pomocník při přípravě rozličných vegetariánských pokrmů
  • složení: mrkev, droždí, celer, petržel, sůl mořská (15%), petržel nať, pažitka
Co dále říká Petr Stupka o VEGEMINĚ?
Už dávní léčitelé znali dobré účinky pivovarských kvasnic na naše trávení a celkové posílení organismu. Jsou doslova nabité vitamíny skupiny B. Obsahují kvalitní bílkoviny, vápník, fosfor, hočřík, draslík a jiné důležité prvky. Právě proto jsem je přidal i k sušené zelenině a vytvořil tak čistou přírodní směs k ochucení nejrůznějších pokrmů.
Pivovarské kvasnice: 
Od starověku, všude tam, kde lidé vařili pivo, byly pivovarské kvasnice hojně využívány jako doplněk četných pokrmů. Už dávní léčitelé znali jejich dobré účinky na naše trávení, zlepšení vitality a celkové posílení organismu.
Současné výzkumy i praxe potvrzují jejich dobrý vliv na lidské zdraví. Kvasnice zlepšují přeměnu látkovou, napomáhají obnově střevní mikroflóry a především pak poskytují našemu tělu velice cenné vitaminy, minerály a stopové prvky v přirozené formě.
Obsahují kvalitní bílkoviny. Jsou doslova nabité vitaminy skupiny B, dále obsahují vápník, fosfor, hořčík, draslík, sodík a četné stopové prvky jako železo, mangan, zinek, jód a další. Vitaminy skupiny B – tak zvaný B-komplex obsahují pivovarské kvasnice kompletní a je velmi vhodné právě jejich prostřednictvím je našemu tělu dodávat. Mají totiž přímý vliv na mnoho veledůležitých činnosti lidského organismu. Ovlivňují tvorbu hormonů, naši psychiku, zlepšují spánek, hospodaření se živinami ale podílí se i na hojení ran, kvalitě naší pokožky i vlasů a mnohé další. Pivovarské kvasnice dokáží výrazně zlepšovat chuť nejrůznějších pokrmů. Právě proto se z nich průmyslově vyrábí extrakty, které se k ochucování různých potravin využívají.
 
Upozornění:
Vzhledem k tomu, že někteří jedinci s oslabeným systémem trávení a nedostatkem střevních mikroorganismů (bifidobaktérií) mohou při konzumaci většího množství pivovarských kvasnic pocítit určité obtíže (nadýmání a zažívací potíže), uvádíme u našeho výrobku maximální doporučenou denní dávku. Každopádně pravidelné doplňování stravy pivovarskými kvasnicemi je odborníky doporučováno a je vhodné i pro těhotné matky a děti od 1 roku života.

cenové porovnání
Kvalitní koření má zásadní vliv na kvalitu jídla a tedy i na konečný výsledek vašeho často i hodinového snažení. Určitě se tedy vyplatí kupovat koření kvalitní, obzvláště když je za levnější láci než to v supermarketech. Cenové porovnání výrazně ovlivňuje i kvalita balení - obyčejný sáček, zatahovací, zatahovací s ochranou folií, kořenka či kbelíček pro opakované použití i jinde v domácnosti - a proto by bylo zavádějící dát vedle sebe jen cenové údaje. Je tu však naštěstí ještě jiná možnost porovnání - a to je VŮNĚ. Věříme, že jakmile si přivoníte ke koření z naší nabídky, budete mu věrní už po zbytek vašeho vaření.
 
Pro základní orientaci jsme pro vás přesto udělali cenové porovnání 23. září 2018 pro často používané druhy koření. Zdrojem cen byly webové stránky jednotlivých výrobců, přepočet je na 100 g koření.
 
směsi koření Kulinář Solomon Gřešík Kotanyi Vitana
koření na čínu 56,25 76,66 93,33 74,07 71,43
gulášové koření 45,- 51,02 77,5 76,92 82,14
grilovací koření (univerzální) 64,28 71,42 85,- 80,- 66,66
steak (univerzální) 70,- 97,5 x 57,5 71,43
polévkové bylinky 77,77 146,- 70,- 250,- 271,43
jednodruhové koření:          
pepř černý celý 84,28 83,33 92,5 115,- 116,66
majoránka 193,33 250,- 140,- 266,7 240,-
kmín drcený 55,71 65,71 48,- 68,- 53,57
bobkobý list x 380,- 250,- 400,- 566,7

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kořenící směsi
koření podle použití: marinády, zálivky, omáčky, polévky, pomazánky, pro děti, saláty, zapékaná zelenina, těstoviny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Výsledek obrázku pro koření kulinář

KOŘENÍ KULINÁŘ - KVALITA DO VAŠÍ KUCHYNĚ
 

Společnost STUDIO KULINÁŘ s.r.o. byla založena v listopadu 2010 s cílem přinést novou kvalitu pro všechny, kdo rádi vaří.

V roce 2012 byla zaregistrována ochranná známka "Kulinář Petr Stupka" a s ní přichází na trh první série originálního koření, jehož hlavní předností je kvalita a čerstvost. Kořenící směsi obsahují jen 15% soli a jsou zcela bez nepřirozených látek. Díky garantované kvalitě je zboží u zákazníků oblíbené a stále roste jeho spotřeba. Zboží je distribuováno ze skladu v Českých Budějovicích k již více jak 200 obchodníkům.

Oproti běžně prodávanému vanilkovému cukru a citronové kůře vyrazila firma na trh se zcela unikátní cukrovou vanilkovou  a citronovou pastou: CITRONOVÉ a VANILKOVÉ ČAROVÁNÍ. A těší nás, že jejich obliba – možná právě pro geniálně jednoduché použití, stoupá. Vřele je doporučujeme využít nejen při pečení, ale i v rámci přípravy dezertů a rozličných nápojů.
Nadstandardní kvalitu vám garantuje také ČESNEKOVÉ ČAROVÁNÍ. Česnek je doplněn sekanými listy medvědího česneku a obsahuje pouze 10% soli.
Na podzim roku 2015 byla na trh uvedena nová řada výrobků pod názvem “Co takhle dát si”. Jako první z této série byla směs RYBÍ HRANOLKY. Další z této série zaměřené především na letní grilování se objevily na trhu v květnu 2016 – BURGER NA GRIL, STEAK NA GRIL, KUŘE NA GRIL. V závěsu za nimi následuje TOFU V MARINÁDĚ a na podzim 2016 přišla na trh z této řady ještě ČÍNA.
Další novinkou z konce roku 2015 je VEGEMÍNA. Zcela unikátní směs kořenové zeleniny obohacená o sušené droždí Vás opravdu dostane! Chtěl jsem vymyslet něco na dochucení polévek a omáček, něco co nebude obsahovat přemíru soli a spoustu zvýrazňovačů chuti. Myslím, že výsledek stojí za to!
 
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
  • pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
  • dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
  • ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
  • veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
  • všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
  • vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
  • při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.
 

Výsledek obrázku pro kulinář petr stupka  Výsledek obrázku pro kulinář petr stupka