Polévkové bylinky
Kód: SOL 370 SOL 368 SOL 369 SOL 366 SOL 367 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Polévkové bylinky
-
svěží směs bylinek nejen do polévek, ale i na dochucení brambor, bramborové kaše, těstovin nebo omáček
-
tyto bylinky se skvěle hodí i do nádivek, vaječných jídel nebo pomazánek
-
šetrně sušené bylinky jsou krásně zelené a v polévce na pohled k nerozeznání od čerstvých bylinek
-
tradiční petržel je doplněna aromatickým libečkem a krásně zelenou bazalkou (sušenou mrazem)
-
polévkové bylinky jsou doplněny vločkami sladké červené papriky, která dělá pěknou mozaiku, a dochuceny muškátovým květem, kter šéfkuchaři přidávají do masových vývarů
-
složení: petržel, česnek, cibule, sůl (15 %), libeček, bazalka, paprika, muškátový květ
Velikonoční nádivka, to je žemle spojená vajíčkem, hromada bylinek a maso. Za hromadu bylinek nám skvěle poslouží směs koření "Polévkové bylinky". Je tam hodně petrželky, něco bazalky, libečku a i trochu drcené sladké papriky, která nám udělá pěknou mozaiku.
Suroviny:
poměr surovin na 1 porci:
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 100 g uzeného vepřového masa
- koření "Polévkové bylinky
Uvaříme si uzené maso a necháme ve vývaru vychladnout.
Rohlíky (housky, toustový chléb) nakrájíme, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu svlažíme vývarem z masa a přidáme žloutky. Můžeme opepřit a raději už nesolíme - uzené maso je slané, rohlíky jsou slané, vývar z masa je slaný. Nakonec přisypeme 1 - 2 lžíce Polévkových bylin pěkně rukama promícháme. Pokud je směs málo vláčná, přilijeme trochu vývaru.
Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a vylijeme do pekáčku, který jsme si vymastili a vysypali strouhankou.
Pečeme při 180 °C do zlatova. Jesli je nádivka pečená i uprosřed, zjistíme postaru zapíchnutou špejlí. Když se na šlejli nic nelepí, máme pečeno.
Nádivka je výborná i samotná. Ale, pokud k ní rychle ogrilujeme kousek kuřecího masa a přidáme zelený salát, dostaneme pokrm, kterým by se chlubila leckterá stylová restaurace.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kořenící směsi |
---|---|
koření podle použití: | polévky, pomazánky, pro děti, saláty, zapékaná zelenina, těstoviny |
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.: | |
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?: | |
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.: | |
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g: | |
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): | 77,- Kč |
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): | 78,- Kč |
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): | 67,- Kč |
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): | 111,- Kč |
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): | 60,- Kč |
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti: | |
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). : | |
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář