Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Perníkové koření

Kód: SOL 355 SOL 353 SOL 354 SOL 351 SOL 352 Zvolte variantu
Neohodnoceno
Značka: Solomon
380 Kč / ks 40 Kč / ks 240 Kč / ks 25 Kč / ks 190 Kč / ks od 25 Kč / ks 380 Kč / 1 kg 1 143 Kč / 1 kg 960 Kč / 1 kg 1 000 Kč / 1 kg 760 Kč / 1 kg
Na objednávku, dodání do 3-7 dnů Na objednávku, dodání do 3-7 dnů Na objednávku, dodání do 3-7 dnů Skladem (> 3 ks) Na objednávku, dodání do 3-7 dnů Zvolte variantu
balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Směs koření složená pouze z jemně mletého koření bez kypřícího prášku nebo jiných aditiv. Naše perníkové koření je skvělé do litého perníku i vánočních perníčků.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Perníkové koření
  • směs koření složená pouze z jemně mletého koření bez kypřícího prášku nebo jiných aditiv
  • naše perníkové koření je skvělé do litého perníku i vánočních perníčků
  • na 1 kg těsta dáváme přibližně 2 lžíce perníkového koření
  • aromatická směs koření je ideální i do litých těst na bábovky, "cupcake", nebo koláčů
  • pečení perníku má ve střední Evropě neuvěřitelně dlouhou tradici. Byli to vlastně první cukráři a jako jediní připravovali sladké pečivo. Původně to bylo kořeněné pečivo slazené medem a dochucováno různým kořením. Velmi oblíbený byl kupodivu pepř a proto se také pečivu říkalo "peprník" a z tohoto slova vznikl nynější název PERNÍK.
  • příprava perníkového těsta byla také o poznání náročnější než dnes. Aby těsto nebylo po upečení tvrdé jako kámen, muselo se nechat velmi pomalu kvasit (podobně jako chlebové těsto). Ale protože těsto na perník bylo hodně tuhé, tohle zrání a pomalé kvašení trvalo od několika týdnů až po několik měsíců.
  • složení: skořice, anýt, pomeranč, nové koření, koriandr, badyán, zázvor
Švestkový koláč s perníkovou drobenkou

Švestkový koláč s perníkovou drobenkou

Potřebujeme:
  • 1 kg švestek

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • ½ kostky droždí
  • 0,2 l mléka
  • Špetka soli

Na tvorohovou náplň:

lemon peels powder

Na drobenku:

  • 50 g másla
  • 300 g cukru krupice
  • 300 g hrubé mouky
  • Směs koření Perník

Gingerbread Seasoning

linka

Rozpustíme polovinu kostky droždí se lžičkou cukru v troše teplého mléka a necháme kvasinky, aby se probrali (asi 15 minut). Do hladké mouky zamícháme špetku soli a lžičku mleté citronové kůry. Do mouky zapracujeme 3 vejce a nakonec přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Že je těsto správně vyhnětené, poznáme podle toho, že se nám přestane lepit na nádobu. Potom ho můžeme nechat vykynout a máme čas udělat si tvarohovou náplň a drobenku.
Do měkkého tvarohu přidáme smetanu (můžeme přidat trochu vanilkového cukru) a vymícháme hladký krém.
Na drobenku rozpustíme trochu másla a vlijeme ho do misky se směsí krupicového cukru a hrubé mouky v poměru 1:1. Přidáme lžičku koření do perníku a smícháme a drobenku.
Z těsta vyválíme pláty o síle cca 1 cm, okraje potřeme rozmíchaným vajíčkem, potřeme tvarohovou náplní, naskládáme půlkami švestek řezem nahoru a na závěr posypeme drobenkou.
Koláče pečeme při 180 °C přibližně 15 minut. Koláč je upečený, když se ze spodu začne barvit.

Švestkový koláč s preníkovou drobenkou

Doplňkové parametry

Kategorie: Kořenící směsi
koření podle použití: pečivo, moučníky, pro děti
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.:
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?:
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.:
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g:
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): 77,- Kč
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): 78,- Kč
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): 67,- Kč
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): 111,- Kč
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): 60,- Kč
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti:
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). :
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Seznamte se: Solomon - koření králů
  • ručně balené koření z rodinné manufaktury
  • cílem značky Solomon je nabídnout kvalitní koření v praktickém balení pro každodení vaření v malé kuchyni i v hotelovém provozu
  • každý den hledáme a dovážíme skvělé koření z celého světa a balíme ho do sáčků se zipem tak, aby koření vydrželo voňavé co nejdelší dobu
  • s naším kořením bude každé jídlo královská hostina!

Tak takto krátce a skromně prezentuje firma sama sebe na svých stránkách. Za nás musíme říct, že p. Bláha - majitel společnosti - naplňuje beze zbytku vše, co se skrývá za termínem "rodinná firma". Je to právě on, kdo vždy s úsměvem zdvihne telefon, má pochopení pro začínající projekty a co především: jeho koření je opravdu vždy čerstvé a úžasně voňavé vydrží delší dobu, než kterou potřebujete pro jeho spotřebování. (Postarají se o to speciální sáčky se zipem z třívstvého materiálu, umožňují opakované vzduchotěsné uzavření a zaručující zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.)

Skvělé zkušenosti máme i s jeho mlýnky na koření - pepřový doma mele už čtvrtým rokem, a to stále k plné spokojenosti. S mlýnkem čokoláda-skořice pak vykouzlíte úsměv na rtech a sliny na jazýčku, jedno zda ho použijete při servírování kávy, kaše nebo zmrzlinového pohárku.

Na nás už je tedy jen popřát vám dobrou chuť k jídlu s kořením ask4spice - tak totiž zní registrovaná značka společnosti Solomon - koření králů.

Související obrázek