Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Paprika sladká

Kód: SOL 320 SOL 318 SOL 319 SOL 316 SOL 317 Zvolte variantu
Neohodnoceno
350 Kč / ks 38 Kč / ks 230 Kč / ks 25 Kč / ks 180 Kč / ks od 25 Kč / ks 350 Kč / 1 kg 950 Kč / 1 kg 767 Kč / 1 kg 833 Kč / 1 kg 600 Kč / 1 kg
Externí sklad, dodání do 2-10 dnů Externí sklad, dodání do 2-10 dnů Externí sklad, dodání do 2-10 dnů Zvolte variantu (> 3 ks) Externí sklad, dodání do 2-10 dnů Zvolte variantu
balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Španělská paprika "DELIKATESSE" 140 ASTA se používá zejména pro její velmi intenzivní barvu, která dodá vašemu pokrmu skvělý vzhled. Používá se zejména do gulášů, omáček a při pečení masa.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Paprika sladká
Anglický název: paprika, sweet pepper, bel pepper
Latinské jméno: Capsicium annuum
Používaná část rostliny: plody
Chuť a vůně: nasládlé ovocné aroma v různých stupních pálivosti
Země původu: Španělsko
 
Použití papriky v kuchyni
Paprika je nejvíce oblíbená v maďarské, balkánské a turecké kuchyni. Používá se jak pro svoji výraznou chuť, tak pro velmi intenzivní barvu. V Maďarsku se papriky rozdělují na 4 základní druhy podle ostrosti.
Paprika Special (különleges) – skládá se pouze z dužin vybraných paprikových lusků sklízených v plné zralosti, má lahodnou chuť bez stop pálivosti a výraznou barvu.
Paprika Delikatesse (csemege) – kvalitní paprika známá výraznější chutí, přesto bez pálivosti. Nejoblíbenější paprika vyráběná v Maďarsku.
Paprika Nobles (édesnemes) – pikantní paprika s výraznou chutí a mírnou pálivostí.
Paprika Rose (rózsa) – nejostřejší z pálivých paprik, která však nemá příliš výraznou barvu. Plody se totiž sklízí před dosažením zralosti, kdy se v paprikách začíná tvořit cukr.
Paprika se používá nejčastěji do omáček, minutek a přípravu masa, kdy pokrmu dodá lákavou červenou barvu. Při použití papriky při vaření však musíme pamatovat na vysoký obsah cukru, který tepelnou úpravou hořkne. Smažení papriky na rozpáleném oleji je klasický postup, který však nesmí trvat déle než několik sekund.
Tradiční maďarské jídlo guláš se nemůže obejít bez papriky. Originální guláš nejvíce připomíná hustou polévku z hovězího masa, brambor, mrkví a další zeleniny. Správný postup přípravy guláše začíná smažením cibule na vepřovém sádle, a když cibule dostane světle žlutou barvu, přidá se paprika a po chvíli ostatní ingredience. Umění dobrého guláše spočívá právě ve správném načasování tohoto postupu. Čím déle se paprika smaží, tím více chuti se z papriky uvolní, ale velmi rychle zhnědne a zhořkne.
Historie papriky
Všechny papriky jsou původem z jižní Ameriky, proto se chilli i paprika dostala do Evropy až začátkem 16. století. Do Maďarska přinesli papriku Osmanští Turkové v 17. století a velmi rychle se uchytila a stala se nedílnou součástí národní kuchyně.
Pěstování a zpracování papriky
Papriky je původně tropická rostlina a jako takové ji svědčí teplé, vlhké klima s dostatkem slunce. Proto se nejkvalitnější papriky pěstují a vyrábějí v Maďarsku a Španělsku. Jako koření se používá nesčetně druhů různých chutí (sladké, pálivé, hořké, uzené), hrubostí (vločky 1x1 cm, drcené, mleté) i barev (zelené, světle červené, temně rudé až černé). V Turecku je velmi oblíbená drcená pálivá paprika a tzv isot, což je velmi pomalu sušená paprika tmavé barvy(až černé) mletá se solí. V Maďarsku si potrpí na sytě barevnou sladkou papriku a Španělsko dalo světu uzenou papriku, která se pomalu suší kouřem z dubového dřeva.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření jednodruhové
koření podle použití: bylinky (jednodruhové), omáčky
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.:
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2017. Jako příklad uvádíme porovnání za hřebíček v přepočtu na 100 g:::
Solomon 60 ml / 20 g á 23,- Kč: 115,- Kč
Gřešík, 20 g á 25,- Kč: 125,- Kč
Davídkovo koření, 70 ml á 35,- Kč: 150,- Kč
Kotanyi 18g á 35,- Kč: 194,- Kč
Vitana 18 g 35,- až 40,- Kč: 194,- Kč
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti:
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). :
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: