Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Paprika sladká v kyblíčku 90 g

Kód: KUL 15
1 hodnocení
Značka: Kulinář
55 Kč / ks
Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do:
25.1.2021

Vášnivě červená paprika do vaší kuchyně. Vůně i barva této papriky vás přesvědčí sama o svých kvalitách už jen při otevření kyblíčku :-)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Paprika sladká v kyblíčku 90 g

  • španělská paprika "DELIKATESSE" , barvivost 140 ASTA
  • skladujte v suchu a teple
  • velmi praktické balení v kyblíčku vám usnadní přehledné skladování koření
  • kyblíček můžete opakovaně plnit, případně použít na uskladnění nejrůznějších drobností v domácnosti, dětském pokojíčku či dílně
Sladká paprika se používá zejména pro její velmi intenzivní barvu, která dodá vašemu pokrmu skvělý vzhled. Používá se zejména do gulášů, omáček a při pečení masa.
 
Anglický název: paprika, sweet pepper, bel pepper
Latinské jméno: Capsicium annuum
Používaná část rostliny: plody
Chuť a vůně: nasládlé ovocné aroma v různých stupních pálivosti
Země původu: Španělsko
Použití papriky v kuchyni
Paprika je nejvíce oblíbená v maďarské, balkánské a turecké kuchyni. Používá se jak pro svoji výraznou chuť, tak pro velmi intenzivní barvu. V Maďarsku se papriky rozdělují na 4 základní druhy podle ostrosti.
Paprika Special (különleges) – skládá se pouze z dužin vybraných paprikových lusků sklízených v plné zralosti, má lahodnou chuť bez stop pálivosti a výraznou barvu.
Paprika Delikatesse (csemege) – kvalitní paprika známá výraznější chutí, přesto bez pálivosti. Nejoblíbenější paprika vyráběná v Maďarsku.
Paprika Nobles (édesnemes) – pikantní paprika s výraznou chutí a mírnou pálivostí.
Paprika Rose (rózsa) – nejostřejší z pálivých paprik, která však nemá příliš výraznou barvu. Plody se totiž sklízí před dosažením zralosti, kdy se v paprikách začíná tvořit cukr.
Paprika se používá nejčastěji do omáček, minutek a přípravu masa, kdy pokrmu dodá lákavou červenou barvu. Při použití papriky při vaření však musíme pamatovat na vysoký obsah cukru, který tepelnou úpravou hořkne. Smažení papriky na rozpáleném oleji je klasický postup, který však nesmí trvat déle než několik sekund.
Tradiční maďarské jídlo guláš se nemůže obejít bez papriky. Originální guláš nejvíce připomíná hustou polévku z hovězího masa, brambor, mrkví a další zeleniny. Správný postup přípravy guláše začíná smažením cibule na vepřovém sádle, a když cibule dostane světle žlutou barvu, přidá se paprika a po chvíli ostatní ingredience. Umění dobrého guláše spočívá právě ve správném načasování tohoto postupu. Čím déle se paprika smaží, tím více chuti se z papriky uvolní, ale velmi rychle zhnědne a zhořkne.
Historie papriky
Všechny papriky jsou původem z jižní Ameriky, proto se chilli i paprika dostala do Evropy až začátkem 16. století. Do Maďarska přinesli papriku Osmanští Turkové v 17. století a velmi rychle se uchytila a stala se nedílnou součástí národní kuchyně.
Pěstování a zpracování papriky
Papriky je původně tropická rostlina a jako takové ji svědčí teplé, vlhké klima s dostatkem slunce. Proto se nejkvalitnější papriky pěstují a vyrábějí v Maďarsku a Španělsku. Jako koření se používá nesčetně druhů různých chutí (sladké, pálivé, hořké, uzené), hrubostí (vločky 1x1 cm, drcené, mleté) i barev (zelené, světle červené, temně rudé až černé). V Turecku je velmi oblíbená drcená pálivá paprika a tzv isot, což je velmi pomalu sušená paprika tmavé barvy(až černé) mletá se solí. V Maďarsku si potrpí na sytě barevnou sladkou papriku a Španělsko dalo světu uzenou papriku, která se pomalu suší kouřem z dubového dřeva.

Cenové porovnání

Kvalitní koření má zásadní vliv na kvalitu jídla a tedy i na konečný výsledek vašeho často i hodinového snažení. Určitě se tedy vyplatí kupovat koření kvalitní, obzvláště když je za levnější láci než to v supermarketech. Cenové porovnání výrazně ovlivňuje i kvalita balení - obyčejný sáček, zatahovací, zatahovací s ochranou folií, kořenka či kbelíček pro opakované použití i jinde v domácnosti - a proto by bylo zavádějící dát vedle sebe jen cenové údaje. Je tu však naštěstí ještě jiná možnost porovnání - a to je VŮNĚ. Věříme, že jakmile si přivoníte ke koření z naší nabídky, budete mu věrní už po zbytek vašeho vaření.

Pro základní orientaci jsme pro vás přesto udělali cenové porovnání 23. září 2018 pro často používané druhy koření. Zdrojem cen byly webové stránky jednotlivých výrobců, přepočet je na 100 g koření.

směsi koření Kulinář Solomon Gřešík Kotanyi Vitana
koření na čínu 56,25 76,66 93,33 74,07 71,43
gulášové koření 45,- 51,02 77,5 76,92 82,14
grilovací koření (univerzální) 64,28 71,42 85,- 80,- 66,66
steak (univerzální) 70,- 97,5 x 57,5 71,43
polévkové bylinky 77,77 146,- 70,- 250,- 271,43
jednodruhové koření:          
pepř černý celý 84,28 83,33 92,5 115,- 116,66
majoránka 193,33 250,- 140,- 266,7 240,-
kmín drcený 55,71 65,71 48,- 68,- 53,57
bobkobý list x 380,- 250,- 400,- 566,7

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření jednodruhové
Koření podle druhu: paprika a chilli

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Výsledek obrázku pro koření kulinář

KOŘENÍ KULINÁŘ - KVALITA DO VAŠÍ KUCHYNĚ
 

Společnost STUDIO KULINÁŘ s.r.o. byla založena v listopadu 2010 s cílem přinést novou kvalitu pro všechny, kdo rádi vaří.

V roce 2012 byla zaregistrována ochranná známka "Kulinář Petr Stupka" a s ní přichází na trh první série originálního koření, jehož hlavní předností je kvalita a čerstvost. Kořenící směsi obsahují jen 15% soli a jsou zcela bez nepřirozených látek. Díky garantované kvalitě je zboží u zákazníků oblíbené a stále roste jeho spotřeba. Zboží je distribuováno ze skladu v Českých Budějovicích k již více jak 200 obchodníkům.

Oproti běžně prodávanému vanilkovému cukru a citronové kůře vyrazila firma na trh se zcela unikátní cukrovou vanilkovou  a citronovou pastou: CITRONOVÉ a VANILKOVÉ ČAROVÁNÍ. A těší nás, že jejich obliba – možná právě pro geniálně jednoduché použití, stoupá. Vřele je doporučujeme využít nejen při pečení, ale i v rámci přípravy dezertů a rozličných nápojů.
Nadstandardní kvalitu vám garantuje také ČESNEKOVÉ ČAROVÁNÍ. Česnek je doplněn sekanými listy medvědího česneku a obsahuje pouze 10% soli.
Na podzim roku 2015 byla na trh uvedena nová řada výrobků pod názvem “Co takhle dát si”. Jako první z této série byla směs RYBÍ HRANOLKY. Další z této série zaměřené především na letní grilování se objevily na trhu v květnu 2016 – BURGER NA GRIL, STEAK NA GRIL, KUŘE NA GRIL. V závěsu za nimi následuje TOFU V MARINÁDĚ a na podzim 2016 přišla na trh z této řady ještě ČÍNA.
Další novinkou z konce roku 2015 je VEGEMÍNA. Zcela unikátní směs kořenové zeleniny obohacená o sušené droždí Vás opravdu dostane! Chtěl jsem vymyslet něco na dochucení polévek a omáček, něco co nebude obsahovat přemíru soli a spoustu zvýrazňovačů chuti. Myslím, že výsledek stojí za to!
 
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
  • pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
  • dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
  • ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
  • veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
  • všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
  • vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
  • při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.
 

Výsledek obrázku pro kulinář petr stupka  Výsledek obrázku pro kulinář petr stupka