Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Ovocná pomazánka (džem) POMERANČ SE ZÁZVOREM 300 g

Kód: MFKO 10
Neohodnoceno
65 Kč / ks
Skladem (3 ks)
Přírodní netradiční ovocné pomazánky (marmelády) z Klášterní officíny s fruktózou jsou vhodné  pro diabetiky, milují je ale i děti a všichni dospěláci pro jejich nezaměnitelnou chuť jak od maminky :) Ovocná pomazánka (džem) ze zázvoru s jablky a pomerančem. Slazeno lehce odbouratelným ovocným cukrem - fruktozou - vhodným i pro diabetiky.
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ovocná pomazánka Klášterní officína ZÁZVOR S POMERANČEM 300 g

  • složení: fruktóza 50%, jablka 10%, kořen zázvoru lékařského 7%, voda, citrónová šťáva 7%, pomeranč 4%, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, želírující látka: pektin.
  • sterilováno
  • slazeno lehce odbouratelným ovocným cukrem - fruktozou - vhodným i pro diabetiky
  • použít můžete nejen jako marmeládu na pečivo, ale i jako základ pro přípravu čaje nebo letní limonády
    Výživové údaje ve 100 ml výrobku:
    energetická hodnota: 932 kJ / 223 kcal;
    tuky: 0,1 g;
    sacharidy: 55,11 g;
    cukry: 50,76 g;
    bílkoviny: 0,25 g;

    Země původu: Česká republika.
    Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě 0-28°C. Po otevření uchovávejte v chladničce do 10°C.
    Použití: určeno k přímé spotřebě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Společnost Klášterní officína navazuje na tradici středověkých klášterních lékáren. Jejím cílem je znovuobjevení zapomenutých receptur a finanční podpora obnovy významného kulturního a duchovního centra Benediktinského kláštera v Rajhradě u Brna.

Související obrázek

Z historie:
Řád benediktinů je nejstarší organizovanou řeholí v západní Evropě, kterou založil v r. 529 sv. Benedikt. První zmínky o klášteře benediktinů v Rajhradě u Brna se datují od roku 1045. Až doposud zůstal jediným a nestarším benediktinským klášterem na Moravě. Záhy po založení kláštera začali bratři v duchu hesla "Ora et Labora" pracovat v duchovní správě, vyučovat ve škole a soustavně obdělávat půdu.
V roce 1465 byly založeny vinice a následně vinné sklepy. Od poloviny 14. století se v klášteře začíná vařit pivo. V klášteře byla spravována "Rajská zahrada" s výsadbou léčivých rostlin, kterých bratři užívali k výrobě léčivých likérů, elixírů, tinktur, mastí a čajových směsí. Staleté zkušenosti s přírodními prostředky tak daly vzniknout osvědčeným harmonizovaným recepturám, které blahodárně působí i na člověka dnešní "uspěchané doby".
Související obrázek
Současnost
  • Hlavní část sortimentu tvoří bylinné sirupy, které jsou slazené fruktózou a dodávány jsou hlavně do „Zdravých výživ“, ale i do lékáren. 
  • Dalším tradičním výrobkem jsou bylinné likéry. Nejznámější a nejoblíbenější je samozřejmě Benediktinský likér. Na základě kombinace starých zkušeností a nových poznatků pak třeba Benediktinský povzbudivý elixír. Nebo pro naše babičky a dědečky oblíbené likéry anýzový a kmínový likér. U každého takového bylinného výrobku jsou uvedeny i jeho léčebné účinky, popř. dávkování, zda byl schválen Státním zdravotním ústavem a podobně.
V současné době společnost umí na zakázku vyrobit i výrobky tak trochu mimo jejich hlavní činnost. Jedním z nich jsou iontové nápoje pro lidi do teplých provozů, na zakázku umí vyrobit také různé bylinné doplňky stravy ve formě lisovaných tablet.Krásný článek s Markem Motyčkou - mužem, který spojuje teologii a zemědělství v rámci budování firmy Klášterní officína - si můžete přečíst ZDE.Související obrázek