Vážení návštěvníci, k 1. 9. 2019 jsme přešli na novou verzi e-shopu, která vám přináší vedle moderního vzhledu i mnoho nových funkcí, které ve starém e-shopu nebyly. I když usilovně pracujeme na převodu téměř 3000 výrobků a nastavení funkcí, může se stát, že ne vše bude fungovat správně. Pokud na takovou chybu "narazíte", informujte nás o tom prosím na e-mail landova@amalteia.cz. Děkujeme a těšíme se na naše společné nakupování :)

NEKÁVA BIO pražený ječmen bez kofeinu 18 x 6 g (pody)

Kód: OC 01
100% příroda
Neohodnoceno
Značka: Orzo Coffee
189 Kč / ks 1 750 Kč / 1 kg
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
23.9.2019
Zdravá alternativa kávy pro potěšení každý den. Šálek espressa ve 100% BIO kvalitě. Jednoduchá příprava pro pohodový život.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nekáva spojuje moderní espresso podobu s tradiční obilnou chutí i požadavky na poctivě vypěstované kvalitní potraviny. Ve formě cikorky a melty pili obilnou alternativu kávy již naše babičky a dědečkové. Vraťte se do dětství, ale chtějte něco víc. Ochutnejte Nekávu tak, jak jste zvyklí pít svůj šálek kávy - jako espresso, které můžete přisladit, kombinovat s mlékem i jeho rostlinnými variantami. Pro přípravu lze využít espresso pody pro pákové kávovary nebo kapsle systému Nespresso®.
Nekáva vychází z velmi populárního nápoje Caffè d’orzo (Orzo coffee) rozšířeného především v jižní Evropě a zejména pak v „Mecce kávy“- Itálii. Udává se, že až 30% Italů si oblíbilo Caffè d’orzo pro každodenní pravidelné popíjení šálku espressa.
Věříme, že společenský význam popíjení espressa daleko přesahuje pouze hranice Itálie. V Itálii se považuje za společenský přestupek odmítnutí pozvání k posezení u šálku espressa. Orzo coffee je v Itálii v nabídce více než 80% kaváren a restaurací. Není tedy problém přijmout pozvání a posedět s přáteli či obchodními partnery u šálku espressa. Tak ochutnejte…
 
NEKÁVA BIO pražený ječmen bez kofeinu 18 x 6 g podů (polštářků)
chutná skvěle nejen ke snídani - chutná skvěle celý den
  • Nekáva spojuje moderní espresso podobu s tradiční obilnou chutí a požadavky na poctivě vypěstované kvalitní potraviny. Vytvořte si zdravý životní styl, který bude zahrnovat pití Nekávy. Neobsahuje totiž žádná éčka ani barviva, posiluje imunitu, zlepšuje zažívání a má prospěšný vliv na vaše zdraví. Pomocí espresso podů si ji jednoduše připravíte v kávovaru, french pressu nebo zalijete jako čaj do hrnku.
  • Složení: 100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) italského původu (BIO – produkt ekologického zemědělství)
  • Polštářek (“pod”) je 100% ekologicky kompostovatelný a je vyroben bez použití bělících prostředků, rozpouštědel či lepidel. Pro zachování čistoty i aroma „podu“ jsou ve struktuře filtračního papíru použity léčivé byliny.
  • charakteristika: tmavý bezkofeinový nápoj z praženého ječmene. S hořkou ořechovou zemitější chutí ve variantě 160 g / 1000 g - volně sypané.
  • český vlastenec: mletá Nekáva je vyrobena čistě z českého BIO ječmene. Pražena a mletá také v České Republice. Vzdáváme tak hold českému ekologickému zemědělství.
  • ekologie: 100% kompostovatelnost obalu z přírodních polymerů včetně zipového uzávěru, který je 100% biologicky odbouratelný. Máme opravdu velkou radost, že se nám podařilo uvést na trh produkt z lokálních surovin, který je bez pesticidů a má za sebou minimální uhlíkovou stopu.
Příprava:
  • Pákový kávovar – vložte “pod” do páky svého kávovaru vypouklejší částí nahoru a zvolte oblíbenou verzi přípravy.
  • Horký nápoj do šálku – vložte “pod” do šálku, zalijte horkou vodou a nechte 5-6 minut vylouhovat.
  • Alternativní způsob –  použijte k přípravě Nekávy preferovaný alternativní způsob – french press, aeropress a další.
  • Zlatá nekáva - pusťte si krátké video s návodem jak si připravit Nekávu s kurkumou
Energetická hodnota na 100 g:
  • 1358 kJ/320 kcal
  • Bílkoviny (100g): 9,3 g / v 1 porci (podu): 0,6 g
  • Sacharidy (100g): 85 g / v 1 porci (podu): 5,1 g
  • Tuky (100g): 2,4 g / v 1 porci (podu): 0,02 g
Pro koho je Nekáva určena?
  • pro všechny, kteří mají intoleranci na kofein
  • pro milovníky „klasické“ kávy, kteří rádi „naředí“ svou denní dávku kofeinu
  • pro všechny kdo nechtějí dopřát svému tělu kofein ihned po ránu či před spaním
  • pro všechny příznivce zdravého životního stylu
  • pro těhotné a kojící matky či děti
  • pro všechny, kteří si chtějí dopřát pohodové chvíle a vychutnat si chuť přirozeně bezkofeinového espressa

    Věděli jste o ječmenu?
    • Nejstarší obilovina - ječmen je nejstarší obilovina na světě a již Hippokrates doporučoval ječmen pro jeho úžasné vlastnosti
    • Nízký GI - ječmen je složen z přibližně 80% sacharidů a poskytuje tedy silné energetické povzbuzení, avšak disponuje velice nízkým glykemickým indexem.
    • Draslík a fosfor - ječmen díky obsahu fosforu napomáhá dobré funkci tělních buněk a tkání nervového systému. Díky draslíku udržuje také nervové impulsy v pohotovosti. Tento efekt následně ovlivňuje cévní systém.
    • Bílkoviny, minerály a vitamíny - ječmen obsahuje přibližně 10% složku bílkovin, minerálů a vitamínů skupiny B.
    • Vápník, hořčík a zinek - ječmen obsahuje vápník, hořčík a zinek. Tyto minerály následně posilují zuby či kosti a také podporují imunitní systém.
    • Ječmen schválen FDA jako obilovina prospívající srdci - Rozpustná vláknina z potraviny jako součásti stravy s nízkým obsahem nasycených tuků a cholesterolu může snižovat riziko srdečního onemocnění
    • Udržuje normální hladinu cholesterolu - bylo prokázáno, že Ječné beta-glukany přispívají k udržení normální hladiny cholestorolu v krvi.
    • Prevence obezity - ječmen zajišťuje správný chod trávícího systému a může tak pomoci při prevenci obezity
    • Nízký obsah tuku - ječmen má přirozeně nízký obsah tuku s obsahem pouhých 1% lipidů.
    • Antioxidanty - ječmen je bohatý na antioxidanty a to především na vitamíny A a E.

    Zdroj (vědecké studie): EFSA , American Journal of Clinical Nutrition, Česká potravinářská komora

Doplňkové parametry

Kategorie: Kávoviny
cena za 1 šálek (6g): 10,50 Kč
Proč se do Nekávy zamilujete?:
Nekáva Vám nabízí jedinečnou možnost vychutnat si přirozeně bezkofeinovou alternativu kávy a to včetně skvělých vlastností ječmene. Váš šálek si můžete vychutnat jako ristretto, espresso, americano, lungo či cappuccino nebo latte a to velmi jednoduše.:
Pro přípravu lze využít espresso pody do pákových espressovačů či kapsle pro kávovary NESPRESSO.:
Kvalita Nekávy:
Pro tu nejlepší chuť a potěšení z Vašeho šálku jsme pro Vás vybrali jednu z nejvýznamnějších značek na italském trhu. Společnost San Demetrio se nachází v krásné a čisté přírodě na jihu Itálie v samotném srdci provincie Salento.:
Zakladatel „Dr. Giuseppe Maria Ricchiuto“ je respektující milovník přírody, a proto si můžete vychutnat Váš šálek v jedinečné BIO kvalitě.:
Jaký je rozdíl mezi bezkofeinovou kávou a Nekávou?:
Běžná bezkofeinová káva je chemicky upravená káva. Ve většině případů se k výrobě bezkofeinové kávy používá tzv. „evropský proces“. Při tomto procesu dochází k odstranění nežádoucího kofeinu prostřednictvím chemických prostředků,:
konkrétně za pomoci dichlormetanu. Ten ve vodném roztoku, ve kterém jsou zrna namočená, odstraní kofein a zrna se pak následně promyjí, aby se zbavila navázané chemické látky.:
Bohužel, tento způsob není dokonalý a přínáší nejen lehce chemický chuťový dozvuk výsledné kávy, ale také stopové množství těchto látek, které se dostávájí do Vašeho těla.:
Existuje samozřejmě také tzv. „švýcarský proces“ přípravy kávy, avšak ani ten není dokonalý. Tento proces se sice obejde bez použití chemizace, ale nedokáže odstranit celých 100% kofeinu.:
Věřme tedy přírodě a nesnažme se „násilně“ dekofeinovat kávová zrna.:
Bezkofeinovou kávu lze nahradit vhodnou alternativou z přírody. Nekáva je přirozeně bezkofeinové a není nutné tedy chemickým, či jakýmkoliv jiným způsobem zasahovat do jeho výroby.:
Při pěstování v BIO kvalitě navíc nemusíte mít ani obavu z přítomnosti možných pesticidů či jiných nežádoucích látek.:

Nekáva - příprava v pákovém kávovaru (pody)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Za některými výrobky v naší nabídce stojí dlouhé a dlooouuuhééé hledání, za některými stojí řízená náhoda. Ehm... cože?? Řízená náhoda? A co to jako je? Stalo se vám někdy, že jste něco hledali, nevěděli co - a najednou jste to našli a hned věděli, že ANO, to je přesně to "ONO"? Tak takhle nějak to bylo s Nekávou. Objevila se v nabídce jednoho z velkoobchodů na potraviny, který umožňuje objednání i jen jednoho kusu zboží (divili byste se, kolik velkoobchodů vás nechá kupovat zajíce v pytli pouze po celých kartonech). Bylo to v době, kdy už bylo hotové výběrové řízení na cikorku, ale pražený ječmen - to je přeci něco úplně jiného? Pro mne osobně to byla láska na první doušek - Nekáva je chuťově podstatně plnější a výraznější než cikorka, dýchne z ní na vás kouzlo starých časů, kdy na všechno byl ještě čas a domov voněl domovem i bez spousty nesmyslných pomocníků jako je myčka nádobí či mikrovlnka, přitom se ale umí přizpůsobit i té naší dnešní uspěchané době - klidně si ji můžete i "jen tak zalít do hrníčku", což třeba s meltou nemůžete udělat ani náhodou. Ze začátku byla v nabídce jen v podech a kapslích, nyní je k dispozici i volně sypaná, cenově nejvýhodnější varianta (která dokonce snese i přípravu tzv. "na druháka" - ale psssttttt, to na ni nesmíte prozradit ♥). Ale dost povídání, teď už se pojďte seznámit s jejím výrobcem ze severu naší krásné vlasti:

ORZO COFFEE

Jak začal příběh Nekávy:

Na podzimní dovolené v Toskánsku v Itálii jsme s rodinou samozřejmě zavítali do skvělých kaváren a restaurací po celém regionu. V nabídce kávy nás zaujal produkt Caffè d’orzoNeváhali jsme a zeptali se obsluhy na tento nápoj. Trochu překvapená obsluha nám vysvětlila, že se jedná o „kávu“ z ječmene. Z jejich výrazu bylo možné odezírat jejich údiv, že Caffè d’orzo neznáme- Nejen s ohledem na naši zvědavost jsme si ho objednali a pro jistotu jsme se zeptali, zda-li neobahuje kofein, neboť manželka byla tou dobou v požehnaném stavu. Po sdělení, že se jedná o bezkofeinový nápoj jsme tedy potvrdili objednávku a přiobjednali také pro našeho 7-letého syna.

Po prvním doušku jsme měli pocit, že podobnou chuť jsme již pili. Manželka si vzpomněla na Caro a meltu z dob svého dětství. Ano, souhlasil jsem. Tato chuť se mi připadala podobná, avšak byla více intenzivnější a příjemnější. Intenzitu a sílu samozřejmě ovlivňuje forma přípravy „espressa“.

V tuto chvíli se urodila první úvaha, proč není možné tuto alternativu kávy nalézt v kavárnách a restauracích po celé České republice? Říkal jsem si, že i jako milovník kvalitní dobré kávy bych ocenil občas změnu. Během obchodních jednání po ceý den bych rád s dalším klientem již nepopíjel své „páté“ espresso a rád bych si objednal něco jiného. Čaj se samozřejmě nabízí, ale to není ten pravý pocit. Však víte o čem mluvím…

Věřím tedy, že již brzy se objeví tato skvělá alternativa kávy ve většině kvalitních kaváren i restauracích. Následně budu moci společně s celou svou rodinou vychutnat krásné chvíle u šálku espressa Orzo coffee.

Jan Žák
milující manžel, otec a neutuchající iniciátor 

Výsledek obrázku pro nekáva