NEKÁVA BIO pražený ječmen bez kofeinu 18 x 6 g (pody)
Kód: OC 01Detailní popis produktu
-
Nekáva spojuje moderní espresso podobu s tradiční obilnou chutí a požadavky na poctivě vypěstované kvalitní potraviny. Vytvořte si zdravý životní styl, který bude zahrnovat pití Nekávy. Neobsahuje totiž žádná éčka ani barviva, posiluje imunitu, zlepšuje zažívání a má prospěšný vliv na vaše zdraví. Pomocí espresso podů si ji jednoduše připravíte v kávovaru, french pressu nebo zalijete jako čaj do hrnku.
-
Složení: 100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) italského původu (BIO – produkt ekologického zemědělství)
-
Polštářek (“pod”) je 100% ekologicky kompostovatelný a je vyroben bez použití bělících prostředků, rozpouštědel či lepidel. Pro zachování čistoty i aroma „podu“ jsou ve struktuře filtračního papíru použity léčivé byliny.
-
charakteristika: tmavý bezkofeinový nápoj z praženého ječmene. S hořkou ořechovou zemitější chutí ve variantě 160 g / 1000 g - volně sypané.
-
český vlastenec: mletá Nekáva je vyrobena čistě z českého BIO ječmene. Pražena a mletá také v České Republice. Vzdáváme tak hold českému ekologickému zemědělství.
-
ekologie: 100% kompostovatelnost obalu z přírodních polymerů včetně zipového uzávěru, který je 100% biologicky odbouratelný. Máme opravdu velkou radost, že se nám podařilo uvést na trh produkt z lokálních surovin, který je bez pesticidů a má za sebou minimální uhlíkovou stopu.
-
Pákový kávovar – vložte “pod” do páky svého kávovaru vypouklejší částí nahoru a zvolte oblíbenou verzi přípravy.
-
Horký nápoj do šálku – vložte “pod” do šálku, zalijte horkou vodou a nechte 5-6 minut vylouhovat.
-
Alternativní způsob – použijte k přípravě Nekávy preferovaný alternativní způsob – french press, aeropress a další.
- Zlatá nekáva - pusťte si krátké video s návodem jak si připravit Nekávu s kurkumou
-
1358 kJ/320 kcal
-
Bílkoviny (100g): 9,3 g / v 1 porci (podu): 0,6 g
-
Sacharidy (100g): 85 g / v 1 porci (podu): 5,1 g
-
Tuky (100g): 2,4 g / v 1 porci (podu): 0,02 g
-
pro všechny, kteří mají intoleranci na kofein
-
pro milovníky „klasické“ kávy, kteří rádi „naředí“ svou denní dávku kofeinu
-
pro všechny kdo nechtějí dopřát svému tělu kofein ihned po ránu či před spaním
-
pro všechny příznivce zdravého životního stylu
-
pro těhotné a kojící matky či děti
-
pro všechny, kteří si chtějí dopřát pohodové chvíle a vychutnat si chuť přirozeně bezkofeinového espressa
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kávoviny |
---|---|
cena za 1 šálek (6g): | 10,50 Kč |
Proč se do Nekávy zamilujete?: | |
Nekáva Vám nabízí jedinečnou možnost vychutnat si přirozeně bezkofeinovou alternativu kávy a to včetně skvělých vlastností ječmene. Váš šálek si můžete vychutnat jako ristretto, espresso, americano, lungo či cappuccino nebo latte a to velmi jednoduše.: | |
Pro přípravu lze využít espresso pody do pákových espressovačů či kapsle pro kávovary NESPRESSO.: | |
Kvalita Nekávy: | |
Pro tu nejlepší chuť a potěšení z Vašeho šálku jsme pro Vás vybrali jednu z nejvýznamnějších značek na italském trhu. Společnost San Demetrio se nachází v krásné a čisté přírodě na jihu Itálie v samotném srdci provincie Salento.: | |
Zakladatel „Dr. Giuseppe Maria Ricchiuto“ je respektující milovník přírody, a proto si můžete vychutnat Váš šálek v jedinečné BIO kvalitě.: | |
Jaký je rozdíl mezi bezkofeinovou kávou a Nekávou?: | |
Běžná bezkofeinová káva je chemicky upravená káva. Ve většině případů se k výrobě bezkofeinové kávy používá tzv. „evropský proces“. Při tomto procesu dochází k odstranění nežádoucího kofeinu prostřednictvím chemických prostředků,: | |
konkrétně za pomoci dichlormetanu. Ten ve vodném roztoku, ve kterém jsou zrna namočená, odstraní kofein a zrna se pak následně promyjí, aby se zbavila navázané chemické látky.: | |
Bohužel, tento způsob není dokonalý a přínáší nejen lehce chemický chuťový dozvuk výsledné kávy, ale také stopové množství těchto látek, které se dostávájí do Vašeho těla.: | |
Existuje samozřejmě také tzv. „švýcarský proces“ přípravy kávy, avšak ani ten není dokonalý. Tento proces se sice obejde bez použití chemizace, ale nedokáže odstranit celých 100% kofeinu.: | |
Věřme tedy přírodě a nesnažme se „násilně“ dekofeinovat kávová zrna.: | |
Bezkofeinovou kávu lze nahradit vhodnou alternativou z přírody. Nekáva je přirozeně bezkofeinové a není nutné tedy chemickým, či jakýmkoliv jiným způsobem zasahovat do jeho výroby.: | |
Při pěstování v BIO kvalitě navíc nemusíte mít ani obavu z přítomnosti možných pesticidů či jiných nežádoucích látek.: |
Nekáva - příprava v pákovém kávovaru (pody)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za některými výrobky v naší nabídce stojí dlouhé a dlooouuuhééé hledání, za některými stojí řízená náhoda. Ehm... cože?? Řízená náhoda? A co to jako je? Stalo se vám někdy, že jste něco hledali, nevěděli co - a najednou jste to našli a hned věděli, že ANO, to je přesně to "ONO"? Tak takhle nějak to bylo s Nekávou. Objevila se v nabídce jednoho z velkoobchodů na potraviny, který umožňuje objednání i jen jednoho kusu zboží (divili byste se, kolik velkoobchodů vás nechá kupovat zajíce v pytli pouze po celých kartonech). Bylo to v době, kdy už bylo hotové výběrové řízení na cikorku, ale pražený ječmen - to je přeci něco úplně jiného? Pro mne osobně to byla láska na první doušek - Nekáva je chuťově podstatně plnější a výraznější než cikorka, dýchne z ní na vás kouzlo starých časů, kdy na všechno byl ještě čas a domov voněl domovem i bez spousty nesmyslných pomocníků jako je myčka nádobí či mikrovlnka, přitom se ale umí přizpůsobit i té naší dnešní uspěchané době - klidně si ji můžete i "jen tak zalít do hrníčku", což třeba s meltou nemůžete udělat ani náhodou. Ze začátku byla v nabídce jen v podech a kapslích, nyní je k dispozici i volně sypaná, cenově nejvýhodnější varianta (která dokonce snese i přípravu tzv. "na druháka" - ale psssttttt, to na ni nesmíte prozradit ♥). Ale dost povídání, teď už se pojďte seznámit s jejím výrobcem ze severu naší krásné vlasti:
ORZO COFFEE
Jak začal příběh Nekávy:
Na podzimní dovolené v Toskánsku v Itálii jsme s rodinou samozřejmě zavítali do skvělých kaváren a restaurací po celém regionu. V nabídce kávy nás zaujal produkt Caffè d’orzo. Neváhali jsme a zeptali se obsluhy na tento nápoj. Trochu překvapená obsluha nám vysvětlila, že se jedná o „kávu“ z ječmene. Z jejich výrazu bylo možné odezírat jejich údiv, že Caffè d’orzo neznáme- Nejen s ohledem na naši zvědavost jsme si ho objednali a pro jistotu jsme se zeptali, zda-li neobahuje kofein, neboť manželka byla tou dobou v požehnaném stavu. Po sdělení, že se jedná o bezkofeinový nápoj jsme tedy potvrdili objednávku a přiobjednali také pro našeho 7-letého syna.
Po prvním doušku jsme měli pocit, že podobnou chuť jsme již pili. Manželka si vzpomněla na Caro a meltu z dob svého dětství. Ano, souhlasil jsem. Tato chuť se mi připadala podobná, avšak byla více intenzivnější a příjemnější. Intenzitu a sílu samozřejmě ovlivňuje forma přípravy „espressa“.
V tuto chvíli se urodila první úvaha, proč není možné tuto alternativu kávy nalézt v kavárnách a restauracích po celé České republice? Říkal jsem si, že i jako milovník kvalitní dobré kávy bych ocenil občas změnu. Během obchodních jednání po ceý den bych rád s dalším klientem již nepopíjel své „páté“ espresso a rád bych si objednal něco jiného. Čaj se samozřejmě nabízí, ale to není ten pravý pocit. Však víte o čem mluvím…
Věřím tedy, že již brzy se objeví tato skvělá alternativa kávy ve většině kvalitních kaváren i restauracích. Následně budu moci společně s celou svou rodinou vychutnat krásné chvíle u šálku espressa Orzo coffee.
Jan Žák
milující manžel, otec a neutuchající iniciátor