Kuchařka pro život 1 - Jídla světla
Kód: JJ 01Detailní popis produktu
Kuchařka pro život 1 - Jídla světla
Cítíte se zdraví? Nebo řešíte neustále alergie, chronické nemoci, trpíte záněty, plísněmi či bolestmi kloubů, páteře, žaludku? Nebo snad máte cukrovku 2. typu, vysoký tlak, migrény či deprese? Nebo jste člověk, který se rád dovzdělá v oblasti, kterou momentálně potřebuje k harmonizaci svého těla či duše? Hledáte pravdu? Jste ochotni přijmout pravdu? Tak právě pro vás je tato kniha o 336 stranách, která vám pomůže zmírnit nebo se zbavit těchto problémů.
Nejsme živi tím, co jíme, ale tím, co trávíme.
-
kniha Jídla Světla – Kuchařka pro život 1 nabízí funkční systém jak ozdravit tělo i duši při systematické práci na sobě s pozitivním celoživotním výsledkem. Je koncipována jako milý každodenní pomocník.
-
kniha vznikla za spolupráce odborníků a umělců, kteří mají společný cíl: přirozenou cestou ozdravit tělo i duši a navrátit štěstí a radost do osobního života lidí
-
pro odvážné lidi ochotné dělat na sobě změny, které vedou k odpovědnosti za svůj život
-
kniha má 4 části a obsahuje mnoho odborných informací - přesto je napsána snadno pochopitelnou lidštinou
-
správně vyživené tělo nezlobí! Můžete tak ušetřit čas běháním po vyšetřeních, čas na časté návštěvy ledničky, odvádění pozornosti od svých úkolů chutěmi... a čekají vás mnohá další překvapení a zjištění.
-
zjistěte, proč věnovat pozornost přípravě jídel a jak ze stravy získat maximum výživy a energie pro naše tělo
-
naučte se využívat blahodárného a přirozeného působení organických živin ve stravě na lidský organismus. Naše tělesná schránka je dokonalým strojem vyžadujícím energii, péči i údržbu. Jak to udělat, aby vám co nejdéle sloužilo?
-
seznamte se s informacemi, které v nás způsobují chaos a následně nás blokují na všech úrovních. Rozeznejte, co je v harmonickém životě opravdu důležité.
-
objevte jednoduše úžasné chutě, vůně a rozmanitosti přírody v 90 originálních receptech
-
recepty jsou různorodé. Všechny je vytvořila autorka knihy a s láskou je označuje „testováno na lidech“ :) Proč a jak používá své oblíbené ingredience se v knize také dočtete, neboť v ní vysvětluje také všechny důležité souvislosti.
-
získejte jistotu v důležitých souvislostech
-
-
proč vás honí mlsná a jiné chutě a co dát vašemu tělujak solit, jak na jedlou sodu a pročtuky a jejich přímý vliv na funkce těla a orgánůjak přirozeně a trvale zhubnoutjak si vybírat potraviny a zbavit je chemického zatíženíjak vařit bez jedů a mnoho dalších rad, jak si vytvořit ze svého jídla každodenní, přírodní, živý a bezpečný jól
-
Z obsahu:
-
pravdy a mýty o vodě - Radomír Hrbáč dr.h.c.
-
o pohance a řemeslu u Šmajstrlů - Pavel Šmajstrla a Ani Dvořáková
-
tukov se netreba báť, sú našimi spojencami v zdraví - PharmDr. Jozef Zima
-
minerály a naše zdraví - Mudr. Jana Čípová
-
zázrak jménem hořčík - Carolyn Deanová, M.D., N.D.
-
o pohybu s lehkostí - MUDr. Zora Prosková
-
co znamená acidobazická rovnováha?
-
jedlá soda: lék nebo jed?
-
je opravdu sůl nad zlato?
-
máte chutě? Chcete vědět, co to znamená?
-
sacharidy, kterým je potřeba nevyhnutelně porozumět
-
proč je páteř důležitá?
-
půsty: ano či ne?
-
doporučení dle prastaré moudrosti na každý měsíc - Mandaly Světla
-
recepty: koktejly - sladká jídla - snídaně - pomazánky - pesta - saláty - polévky - rybí obědy - obědy - večeře
S láskou Jolana Janišová
Malá ochutnávka z úvodu knížky - vtipné počtení, převzaté od anonymního autora z internetu:
Na počátku pokryl Bůh zemi brokolicí, květákem a špenátem, zelenou a žlutou a červenou zeleninou všeho druhu, aby muž a žena mohli žíti dlouho a zdravě.
A Satan stvořil Algidu a Raffaelo. A zeptal se: "ještě pár horkých višní k té zmrzlině?"
A muž odpověděl "ano, rád" a žena poznamenala: "Mně prosím ještě horkou vafli se šlehačkou ."
A tak každý nabrali 5 kilo.
A Bůh stvořil jogurt, aby si žena mohla uchovat figuru, která se muži tak líbila.
A Satan vytvořil z pšenice bílou mouku a z řepy cukr a zkombinoval je.
A žena změnila svou konfekční velikost z 38 na 42.
I řekl Hospodin: "zkuste můj čerstvý okurkový salát."
A Ďábel k tomu stvořil dressing a česnekový toast jako přílohu.
A muži a ženy si po tomto požitku povolili pásky alespoň o jednu dírku.
Bůh ale vyhlásil: "Dal jsem vám přece čerstvou zeleninu a olivový olej na ni!"
A Satan vytvořil malé briošky a Camembert, humrové chlebíčky a máslo, k čemuž bylo již třeba druhého talíře.
A hladina cholesterolu lidstva stoupala k nebesům.
Tak Hospodin stvořil běžecké boty, aby jeho děti ztratili nějaké to kilo.
A Satan stvořil kabelovou televizi s dálkovým ovládáním, aby se člověk nemusel obtěžovat s přepínáním.
A Satan stvořil kabelovou televizi s dálkovým ovládáním, aby se člověk nemusel obtěžovat s přepínáním.
A mužové a ženy se smáli a plakali před blikající obrazovkou a počali se odívati do strečových joggingových dresů.
Nato Bůh stvořil brambory, s nízkým obsahem tuku a bohaté na draslík a další cenné látky.
A Satan odstranil zdravou slupku a vnitřek rozdělil na plátky, které pak smažil ve zvířecím tuku a poprášil pak spoustou soli.
A člověk získal dalších pár kilo.
Pak Hospodin vynalezl libové maso, aby jeho děti nemusely zpracovávat tolik kalorií, a přitom aby se zasytily.
A ďábel stvořil McDonalds a Cheeseburger za 99 centů.
A pak se Lucifer zeptal: "Hranolky?"
A člověk odpověděl: "Jasně - extra velkou porci s majonézou!"
A člověk utrpěl srdeční infarkt.
Bůh si povzdychl a stvořil čtyřnásobný bypass.
A Satan vynalezl státní zdravotní pojištění.
Reakce čtenářů na tento článek (článek i reakce jsou převzaté z blogu gurmánky Šárky Škachové)
...a ďábel stvořil čokoládu Gejšu, zmrzlinu Häagen-Dasz, v Čechách si dal záležet na pěkně výživných smetanových omáčkách (božská svíčková), na ovocných knedlících pěkně ukrytých pod závějí tvarohu s cukrem a plovoucích v máslíčku... Bože, ten Pavlovův reflex fakt funguje...
Kulinární teologie! To je dobrý termín, a možná na něm je víc, než na první pohled vypadá :-)) Začal bych s desaterem: 1. Nebudeš obědvat u McDonalda aniž budeš obědvat bagety od benzínky nacpané podivnou majonézou ...
To není jednička, "ne" začínají až od pětky :-). Jednička je "v poctivou kuchyni věřiti budeš".
Zeleninka je fajn :-) Ale vždy se vynoří nějaký ten ďábel a podsune nám k tomu nějakou dobrotu... Já bych se tomu nebránila :-) Nyní si užijeme gurmánské nebe a potom se sejdeme všichni v teple v pekle :-) Nuda tam nebude :-)
K dobrému jídlu patří i dobrý humor. I když to de facto moc k smíchu není, sedí to docela přesně :)
Nejvíce sebevražd se dnes páchá vidličkou a nožem...
A nyní již ochutnávka přímo z Kuchařky 1- Jídlo světla:
Z pocitu nedostatku času lidé konzumují hotové, mrtvé, chemické a návykové potraviny.
Člověk tímto ztrácí svou hodnotu a postupně i svou energii. Na vině je konzumace rafinovaných, energeticky mrtvých potravin bez živin. Tento proces brzdí a postupně vyřazuje z akce náš imunitní systém. Tímto se poškodí mozek a v důsledku vzniklého chaosu se člověk rozhodne, že se začne sám systematicky likvidovat. Rafinované, geneticky modifikované chemické potraviny, které mají velmi nízkou vibraci a žádné živiny, obsahující pouze lepidla, pojidla, barviva, chuťové přísady a návykové látky. Ty v těle tvoří tmavá místa a energeticky velmi oslabují orgány a celé orgánové systémy. Lidem, kteří se takto stravují, tímto způsobují disharmonii jejich daného dokonalého přirozeného, samo regeneračního systému... (více v knížce)
Před každým jídlem za toto jídlo poděkujte.
Tím také nesmírně zvýšíte energii všeho, co jíte a pijete. Vděčnost má vysoké vibrace. Čím jsme za různé dary života vděčnější, tím bohatěji býváme obdarováni. Jezte v klidu, v příjemném a čistém prostředí, poctivě kousejte bez hltání a s láskou prožívejte chuť každého sousta. Během jídla nepijte. Pokud sdílíte s někým jídlo, tak komunikujte pouze s láskou.
Sváteční hrachová polévka:
-
zelený hrách – 500 g
-
cibule – 6 ks
-
mrkev – 3 ks
-
petržel – 2 ks
-
celer – 1 ks
-
olivový panenský olej – 4 lžíce
-
máslo – 2 lžíce
-
Wakame řasy – 2 lžíce
-
saturejka – 1 lžíce
-
konopné semínko – 2 lžíce
-
himalájská sůl – dle chuti
-
čistá voda – dle potřeby
Propláchnutý hrách namočte v čisté vodě den dopředu a vodu průběžně vyměňujte hlavně vy, kteří trpíte plynatostí. Vařte ho v tlakovém hrnci 20 minut v čisté vodě, okořeněnou solí a saturejkou. Pak odstavte a nechte dojít. Vývar vylijte, není prospěšný pro tělo. 1/3 hrachu rozmixujte v převařené čisté osolené vodě.
Očištěnou a nakrájenou cibuli osmažte v olivovém oleji do zlatova.
Očistěte kořenovou zeleninu kartáčem a vařte v páře 10 minut do poloměkka. Kontrolujte měkkost vpichem vidličky, počítejte s rezervou doběhu. Poté nakrájejte do vody z pařáku.
Očistěte kořenovou zeleninu kartáčem a vařte v páře 10 minut do poloměkka. Kontrolujte měkkost vpichem vidličky, počítejte s rezervou doběhu. Poté nakrájejte do vody z pařáku.
Propláchnuté Wakame řasy vařte 1 minutu v čisté vodě a odstavte.
Vše smíchejte, přidejte máslo a polévku zamíchejte.
Vše smíchejte, přidejte máslo a polévku zamíchejte.
Servírujte na předehřátý talíř. Výborný je posyp konopným semínkem viz foto. Oběd přímo sváteční!
... tak co, máte chuť začíst se do knížky a vyživit svou duši i tělo?
Osobní poznámka Boženy Landové, autorky projektu Amalteia:
-
možná jste na tom podobně - koupíte kuchařku, jednou dvakrát podle ní uvaříte - a tím to skončilo... za pár týdnů či měsíců se to opakuje - a tak stále dokola. Kuchařek přibývá, ale vy stejně dál vaříte tak, jak jste zvyklí. Abych pravdu řekla, podstatně častěji a trvaleji se v mé kuchyni zabydlely recepty těch jídel a sladkostí, které jsem nejdřív ochutnala a pak si vyžádala jejich recept.
-
kuchařka od Jolany Janišové mne jako "všežravce" oslovila především předmluvou od různých odborníků (podotýkám, že pro některé z vás může být jejich osobitý projev až šokující a vřele doporučuji přehoupnout se přes tyto mentální bloky s lehkostí vlastní malým dětem, které jsou otevřené všem informacím. Je dobré vnímat především technická data a informace o (ne)kvalitě dnešního jídla, vody, systémového nastavení zdravotnictví atd.).
-
co se týká jídla, jsem zastánce postojů
-
-
"přiměřeně-přiměřeně" Klidně si na noc udělám mísu domácích brambůrků řádně osolených, k řízku je nejlepší příloha řízek a bramborový salát má být bramborový salát se vším všudy a ne nějaká "zdravá alternativa". Jídlo jím podle toho, jestli mi chutná - což neznamená, že se o své zdraví nestarám. U lékaře jsem byla naposledy, když mi v r. 1998 řekli, že budu do tří let na vozíku - vy, co mne znáte osobně, víte, že vesele dál běhám po vlastních nožkách v botách na podpatcích, které jsou mimochodem pro vaši páteř daleko zdravější než modní placatky, baleríny a spol. Prostě jsem si jen našla svou vlastní osobitou cestu ke zdraví, postavenou na kvalitní vodě, kvalitním jídle a úsměvu.
-
"všeho moc škodí" Vegetariánství, veganství, RAW, BIO, dobrovolně bezlepková strava... koneckonců odborné lékařské i nelékařské dlouhodobé studie ukazují, že vegetariáni a vegani umírají ve stejném průměrném věku jako zbytek populace. A díky suchým krevním testům z nezávislé laboratoře v Oslu jsem viděla na vlastní oči, že vegetariáni v Česku mají poměr omega 6 - omega 3 kyseli v těle horší, než většinová populace...
-
-
proč jsem tedy tak příznivě nakloněna kuchařce Jolany Janišové? Prioritně právě pro již zmíněné odborné předmluvy hned od devíti odborníků, ze kterých si vybere opravdu každý. Jsou napsané lidsky, často i vtipně - při čtení některých pasáží jsem se královsky pobavila (i když v podtextu je to smutné čtení, viz ukázka nad čarou), a následně i z receptů, protože když VÍTE, proč něco máte udělat, jaké to má souvislosti a následně bonusy pro vaše fyzické i mentální zdraví, tak je ochota k drobným či větším úpravám zvyklostí v jídelníčku vyšší :) No ... a nakonec se tyto drobné odchylky stanou trvalou součástí vašich zvyklostí - a o to přeci jde především: díky drobným změnám dosáhnout obrovských rozdílů ve svém zdraví, vitalitě a psychické pohodě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář