Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Kmín drcený v kyblíčku 70 g

Kód: KUL 14
Neohodnoceno
Značka: Kulinář
44 Kč / ks
Skladem (2 ks)

Náš, tedy český domácí dvouletý kmín, má více voňavé síly než jednoleté kmíny z ciziny. Přizná se nejlépe po osmahnutí v sádle. Klasika pro "vepřo" i "zelo".

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kmín drcený v kyblíčku 70 g

  • země původu Česká republika
  • dvouletý - chuťově mnohem výraznější než jednoleté kmíny z dovoru
  • skvělý na kapra, pečeně, ale i do domácího chleba
  • skladujte v suchu a teple
  • velmi praktické balení v kyblíčku vám usnadní přehledné skladování koření
  • kyblíček můžete opakovaně plnit, případně použít na uskladnění nejrůznějších drobností v domácnosti, dětském pokojíčku či dílně
Kmín drcený - všeobecné informace:
Drcený kmín se přidává do polévek, omáček, k masům nebo do salátů. Výborně se hodí do světlých omáček nebo salátových zálivek, kde by celý kmín vadil. Také se přidává do domácího chleba a pečiva.
 
Anglický název: caraway
Latinské jméno: Carum Carvi
Používaná část rostliny: semena
Chuť a vůně: kořeněné aroma lehce nahořklé
Zeměpisný původ: severní Afrika, Evropa
Použití kmínu v kuchyni
Kmín má v české kuchyni své neodmyslitelné místo, protože ho používáme již tisíce let. Kmín byl po dlouhá staletí jedním z mála koření běžně k dispozici, proto se používal a používá téměř všude. Na brambory, do polévek, k vepřovému masu, do omáček, do salátů, k drůbeži (kachna a husa), do luštěnin, do uzenin, do pomazánek, do pečiva, při výrobě sýrů, atd.
Esenciální oleje obsažené v kmínu se používají i průmyslově na výrobu likérů, ústních vod, zubních past nebo žvýkaček.
Přesto že se nejčastěji používají jako koření semena kmínu, jedlá je celá rostlina. Lokálně se používají i listy (např. do salátů) i kořen.
Historie kmínu
Kmín je jedním z nejstarších koření. Víme, že byl používán ve starém Egyptě již 3000 let př. n. l., kmín byl nalezen v pyramidách jak v pokrmech zanechaných zemřelým, tak samotný, pro svoji údajnou kouzelnou moc. Byl používán ve starém Řecku i Římě jako jídlo i jako lék. Řecký lékař Dioscorides často doporučoval olej z kmínu na různé kožní potíže. Armáda římského císaře Julia Césara byla zásobována chlebem z kořene kmínu, a sám císař ho měl ve velké oblibě. Během středověku se kmín rozšířil po celé Evropě a začal se hojně používat do pečiva i do likérů.

cenové porovnání

Kvalitní koření má zásadní vliv na kvalitu jídla a tedy i na konečný výsledek vašeho často i hodinového snažení. Určitě se tedy vyplatí kupovat koření kvalitní, obzvláště když je za levnější láci než to v supermarketech. Cenové porovnání výrazně ovlivňuje i kvalita balení - obyčejný sáček, zatahovací, zatahovací s ochranou folií, kořenka či kbelíček pro opakované použití i jinde v domácnosti - a proto by bylo zavádějící dát vedle sebe jen cenové údaje. Je tu však naštěstí ještě jiná možnost porovnání - a to je VŮNĚ. Věříme, že jakmile si přivoníte ke koření z naší nabídky, budete mu věrní už po zbytek vašeho vaření.

Pro základní orientaci jsme pro vás přesto udělali cenové porovnání 23. září 2018 pro často používané druhy koření. Zdrojem cen byly webové stránky jednotlivých výrobců, přepočet je na 100 g koření. 

směsi koření Kulinář Solomon Gřešík Kotanyi Vitana
koření na čínu 56,25 76,66 93,33 74,07 71,43
gulášové koření 45,- 51,02 77,5 76,92 82,14
grilovací koření (univerzální) 64,28 71,42 85,- 80,- 66,66
steak (univerzální) 70,- 97,5 x 57,5 71,43
polévkové bylinky 77,77 146,- 70,- 250,- 271,43
jednodruhové koření:          
pepř černý celý 84,28 83,33 92,5 115,- 116,66
majoránka 193,33 250,- 140,- 266,7 240,-
kmín drcený 55,71 65,71 48,- 68,- 53,57
bobkobý list x 380,- 250,- 400,- 566,7

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření jednodruhové
Koření podle druhu: bylinky, pečivo, moučníky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Výsledek obrázku pro koření kulinář

KOŘENÍ KULINÁŘ - KVALITA DO VAŠÍ KUCHYNĚ
 

Společnost STUDIO KULINÁŘ s.r.o. byla založena v listopadu 2010 s cílem přinést novou kvalitu pro všechny, kdo rádi vaří.

V roce 2012 byla zaregistrována ochranná známka "Kulinář Petr Stupka" a s ní přichází na trh první série originálního koření, jehož hlavní předností je kvalita a čerstvost. Kořenící směsi obsahují jen 15% soli a jsou zcela bez nepřirozených látek. Díky garantované kvalitě je zboží u zákazníků oblíbené a stále roste jeho spotřeba. Zboží je distribuováno ze skladu v Českých Budějovicích k již více jak 200 obchodníkům.

Oproti běžně prodávanému vanilkovému cukru a citronové kůře vyrazila firma na trh se zcela unikátní cukrovou vanilkovou  a citronovou pastou: CITRONOVÉ a VANILKOVÉ ČAROVÁNÍ. A těší nás, že jejich obliba – možná právě pro geniálně jednoduché použití, stoupá. Vřele je doporučujeme využít nejen při pečení, ale i v rámci přípravy dezertů a rozličných nápojů.
Nadstandardní kvalitu vám garantuje také ČESNEKOVÉ ČAROVÁNÍ. Česnek je doplněn sekanými listy medvědího česneku a obsahuje pouze 10% soli.
Na podzim roku 2015 byla na trh uvedena nová řada výrobků pod názvem “Co takhle dát si”. Jako první z této série byla směs RYBÍ HRANOLKY. Další z této série zaměřené především na letní grilování se objevily na trhu v květnu 2016 – BURGER NA GRIL, STEAK NA GRIL, KUŘE NA GRIL. V závěsu za nimi následuje TOFU V MARINÁDĚ a na podzim 2016 přišla na trh z této řady ještě ČÍNA.
Další novinkou z konce roku 2015 je VEGEMÍNA. Zcela unikátní směs kořenové zeleniny obohacená o sušené droždí Vás opravdu dostane! Chtěl jsem vymyslet něco na dochucení polévek a omáček, něco co nebude obsahovat přemíru soli a spoustu zvýrazňovačů chuti. Myslím, že výsledek stojí za to!
 
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
  • pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
  • dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
  • ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
  • veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
  • všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
  • vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
  • při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.
 

Výsledek obrázku pro kulinář petr stupka  Výsledek obrázku pro kulinář petr stupka