Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

JORDI'S Kakaový prášek 500 g

Kód: JOR 01
100% příroda
Neohodnoceno
Značka: JORDI's
234 Kč / ks
Na objednávku, dodání do 3 - 7 dnů
Můžeme doručit do:
1.12.2020

JORDI's nealkalizovaný přírodní kakaový prášek nejvyšší kvality vhodný na pečení, vaření i další použití. Čistší varianta kakaa v gastro balení za velmi příjemnou cenu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

JORDI'S Kakaový prášek 500 g
  • nealkalizovaný přírodní kakaový prášek je výbornou přísadou při pečení či k přípravě horkého nápoje
  • čistší varianta kakaa
  • alkalizace je chemický proces, prováděný za použití regulátorů kyselosti, jimiž nejčastěji jsou uhličitan draselný a uhličitan sodný. Používá se hlavně u kakaa, které je vyrobené z méně kvalitních kakaových bobů a tím pádem i jejich chuťový profil není moc lákavý. Alkalizací prášku dojde k zmírnění jeho kyselosti, zjemnění hořkosti, ztmavnutí barvy a k lepší rozpustnosti. Na druhou stranu se s tímto procesem vytrácí část zdraví prospěšných látek, které kakao přirozeně obsahuje. Kvalitní kakaový prášek je na první pohled poznat díky jeho světlé barvě.
  • možná vám pití kakaa přijde jako příliš dětské. Zážitek z pití kvalitní horké čokolády či kakaa je přitom srovnatelný s kvalitní kávou a jakmile mu propadnete, neohlížíte se na věk ani roční dobu ♥
  • skladujte v suchu při teplotě 25°
  • složení: kakaový prášek
  • nutriční hodnoty na 100 g:
    • energie 954 kJ/ 228 kcal
    • tuky 15 g, z toho nasycené mastné kyseliny 8 g
    • sacharidy 58 g, z toho cukry 2 g
    • bílkoviny 20 g
    • sůl 0,02 g
Horká čokoláda bez výčitek - recept:
Potřebujeme: 1 banán, 1 řádek hořké čokolády, 1 lžička kakaa nebo Horké čokolády Jordi's, mlíčko na dolití
Navíc: čokoláda a skořice v mlýnku, strouhaný perník, perníkové koření, oříšky, kokos, maliny...
Postup přípravy receptu
  • Banán rozmixujeme dohladka s trochou mléka.
  • Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni.
  • K čokoládě přidáme kakao a banán, zalijeme horkým mlékem.
  • Přimícháme bonusové ingredience, ale i bez nich je čokoláda výborná a nádherně hustá díky banánu!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
O čokoládě jako takové a o značce JORDI'S
Čokoláda Jordis
 
Ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, Československo bylo v meziválečném období nejen gastronomickou velmocí, kde se prolínaly zejména vlivy francouzské, italské, ruské a české kuchyně, ale také velmocí čokoládovou. Každý rok se do Československa dovezlo až 12 000 tun kakaových bobů, které se zde pražily, mlely a vyráběla se z nich čokoláda, jak dnes říkáme „od bobu k tabulce“.
Po druhé světové válce a zejména po roce 1948 se již tradici čokolatierů nepodařilo v Československu plně obnovit, za což mohla nejdříve celospolečenská situace a s postupem let ke konci 20. století také nastupující globalizace, kdy bylo celosvětově trendem nakupovat již hotovou čokoládovou hmotu od několika globálních výrobců, a používat ji pro výrobu čokolády. Zatímco ve světě si neblahé vlivy globalizace na čokoládu začali uvědomovat podstatně dříve, v Čechách se poprvé od meziválečného období objevila čokoládová manufaktura až v r. 2012. Založili ji Lukáš Koudelka a Jiří Stejskal poté, co v r. 2010 začali provozovat v Hradci Králové svůj Salon čokolády a postupně začali experimentovat také s její výrobou.
Cesta k první tabulce byla dlouhá a teprve po půl roce experimentů a více či méně úspěšných pokusů a ladění technologických postupů vznikla tabulka čokolády Jordi's, se kterou byli Lukáš i Jiří spokojeni. Jsou tak u nás první, kterým se podařilo navázat na tradici čokolatierů z meziválečného období.
Od r. 2012 se Jordi's daří nejen čokoládu prodávat, ale také vzdělávat zákazníky a ukazovat jim, jak se čokoláda dělá tradičním způsobem (a také jak ji správně mlsat :-). Při pohledu na dokonalý tvar jednotlivých tabulek se nechce věřit, že jsou výsledkem ruční výroby. Tmavá čokoláda se v mlýnku mele s cukrem, mléčná ještě se sušeným kravským, kozím či ovčím mlékem, do čokolády totiž smí přijít pouze suché přísady.
Za zmínku určitě stojí, že dnes můžete koupit čokoládu této značky nejen na desítkách míst v naší republice, ale i v Londýně, Paříži či New Yorku. A na co určitě nesmíme zapomenout je prozradit, že tato malá česká manufaktura sklízí úspěch nejen u českých mlsalů, ale i na světových Akademiích (soutěžích) - v r. 2015 získala dvě ocenění (jedno stříbrné a jedno bronzové ve svých kategoriích), v r. 2016 už to byla ocenění ČTYŘI - v obrovské mezinárodní konkurenci čokolády Jordi's získaly jedno stříbrné a tři bronzová ocenění, v r. 2017 to bylo další krásné ocenění - bronzová medaile za Mléčnou čokoládu s kousky kakaových bobů a v r. 2019 bronzové ocenění Horké čokolády (směs na přípravu nápoje).
V této chvíli už určitě neváháte ZDA si koupit první tabulku této čokolády, ale JAKOU. Přejeme vám šťastnou ruku a úžasné hořké i mléčné mlsání!
 
Krátké video o ruční výrobě najdete ZDE, 30ti minutový rozhovor o vzniku, historii a vizích firmy i stavu českého čokoládového trhu si můžete pustit ZDE a nebo si můžete přečíst rozhovor s těmito šikovnými kluky ZDE.
PS: - po ochutnání zřejmě rozšíříte řady lidí, kteří na vlastní jazýček ví, že čokolády v supermarketech jak se říká kolem kakaových bobů ani neběžely - a už si je prostě nekoupíte :)
Jiří Stejskal a Lukáš Koudelka, mladí čokolatiéři z Hradecka   Mladí čokolatiéři z Hradce: Výroba pravé čokolády uživí více nadšenců, než  jsme my | Hospodářské noviny (iHNed.cz)