Jak přežít dobu jedovou?
Kód: VOK 18Detailní popis produktu
- počet stran 368
- vazba brožovaná
- 2. vydání
Kniha Jak přežít dobu jedovou? shrnuje varování před největšími a skrytými jedy současné doby. Autorka se věnuje umělým barvivům, rizikům konzumace sóji či populárního MMS. Knížka také přináší stručná doporučení pro orientaci čtenáře, jak se v každodenním životě chránit před rozšířenými civilizačními nemocemi.
Tato kniha chce napovědět a poradit těm, kteří si již uvědomili, že nelze spoléhat pouze na lékařskou péči a opatření ministerstev zdravotnictví, zemědělství a dalších orgánů a institucí. Těm, kdo berou zodpovědnost za svoje zdraví především do vlastních rukou, kniha nabízí možnosti, které nevyžadují žádné investice ani prostředky z fondů Evropské unie.
Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. má dlouholeté zkušenosti z pedagogické práce na Univerzitě Karlově. Zároveň byla řešitelkou a spoluřešitelkou sedmi grantových projektů zabývajících se mechanismy vzniku patofyziologických změn u hematologických onemocnění, schizofrenie, Alzheimerovy nemoci a autismu. Věnuje se též intenzivně vědecko-populární publicistice se zaměřením na biomedicínu.
Úryvek z úvodu:
V předchozích knížkách (Doba jedová a Doba jedová 2) jsme věnovali velkou pozornost glutamátu a aspartamu. To jsou nejčastěji používaná ochucovadla, zvýrazňovače chuti, bez kterých se výroba potravin a nápojů v současné době zřejmě neobejde. Jsou nebezpečné tím, že nás zdravotnické a bezpečnostní instituce neustále přesvědčují o jejich neškodnosti. Tyto jedy obsahuje nejen velké množství potravinářských výrobků, jsou i v lécích a v některých vakcínách. Aspartam je přítomen ve více než 6000 druzích potravin, nápojů a cukrovinek, obsahuje ho na 500 farmaceutických výrobků. Nabízí se nám zejména v tzv. produktech bez cukru, doporučovaných pro redukci váhy a diabetikům. Ročně se ho ve světě vyrobí 15 422 410 kg.
Jedná se bohužel o látky s imunoexcitotoxickými účinky. Poškozují nevratně imunitní systém a nervovou soustavu, především mozek. Mohlo by se zdát, že tíha vědeckých argumentů přiměje Světovou zdravotnickou organizaci (WHO), společný orgán organizace pro výživu a zemědělství (FAO) a WHO pro vytváření mezinárodních standardů potravin (JECFA), americký Úřad pro kontrolu potravin a léků (FDA), Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), Evropský parlament a Evropskou komisi i jejich agentury, jako jsou Evropská léková agentura (EMA), Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) a další zodpovědné organizace, úřady a instituce k naprostému zákazu těchto látek. Není tomu tak a i naše zkušenosti jsou úsměvnou ukázkou toho, jak autority obhajují jejich zdravotní nezávadnost.
Kapitoly:
I. Co nám v době jedové škodí skrytě a nejvíc
- chutě, které zabíjejí: glutamát a aspartam
- umělá potravinářská barviva škodí dětem
- soja není zdravá potravina
- upila se k smrti Coca-Colou
- fluoridy snižují IQ
- prospívá čokoláda lidskému organismu, nebo mu škodí?
- škodlivost a prospěšnost masa pro člověka
- zakázané ovoce a statiny
- pozor na doporučení MMS k léčení všech chorob
- o škodlivosti hliníku pro nevěřící Tomáše
- hormonální disruptory mění muže v ženy
- rizika očkování jsou stále zjevnější
- o nejhorších utajených jedech ve zdravé potravě a doplňcích
- o čem vypovídá stolice?
- skryté světy v našem břiše
- blíží se chřipková sezona
- přínosy a rizika hormonální antikoncepce
- autisté přicházejí
- srdečně-cévní onemocnění stále hrozí
- prevence rakoviny je v našich možnostech
- aby nás Pán Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil
- bojíme se Alzheimerovy nemoci?
- můžeme přežít svoji smrt?
- pomůže celostní medicína?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.