Himálájská sůl bílá hrubá 500 g
Kód: NAT 13Detailní popis produktu
Ochutnejte úžasnou chuť pravé himalájské soli a nahraďte nezdravou běžnou rafinovanou kuchyňskou sůl touto zdravou alternativou. Himalájská sůl ve všech svých variantách je opravdu nad zlato :-)
Himalájská sůl bílá hrubá 500 g Natural Jihlava
-
sůl je nezbytná pro náš život. Velké množství lidí si však ještě stále neuvědomuje, jak obrovský rozdíl je mezi Himalájsou a rafinovanou stolní solí. Přitom tyto rozdíly mohou mít zásadní vliv na naše zdraví. Stolní sůl je ve skutečnosti 97,5 % chloridu sodného a 2,5 % chemických látek (vlhkost, protispékavé prostředky, sorbenty a jod), způsob zpracování mění zásadním způsobem její přirozenou chemickou strukturu a tím i její přínos pro naše zdraví.
-
prvotřídní himalájská bílá sůl je velmi chutná, výborně osolí vaše pokrmy, najde však celou řadu dalších uplatnění, nejčastěji jako přísada do koupele a při péči o pleť
-
himalájské soli obsahují téměř totožnou sadu prvků a ve stejném poměru, jak se nachází v lidském těle a krvi (84 stopových prvku z 92)
-
himalájské soli pochází z dokonale čistého prostředí a mají blahodárný vliv na organismus
- krystaly soli se od dolování k finálnímu produktu nepotkávají s žádnou chemií a celý proces je výhradně ruční či mechanický
- konzumací přírodní himalájské soli si zajistíte správnou regulaci tekutin, nebude docházet k odvodňování a to se projeví dokonce i na lepším stavu pokožky. Díky minerálům se harmonizuje trávení, vstřebávání živin ve střevech, dochází k detoxikaci těla, potlačuje se stárnutí buněk a zároveň dochází k jejich okysličování.
Alergeny: Neobsahuje
Země původu: Pákistán
Složení: Himalájská sůl bílá jemná
Skladování: Udržujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu při teplotě do 25°C a spotřebujte do 12 měsíců. Uchovávejte mimo dosah dětí.
O himalájské soli všeobecně
Himalájská sůl je čistě přírodní krystalická (nikoliv tedy kamenná) sůl. Vysoká bioenergetická hodnota je zajištěna díky hojnému obsahu minerálů (vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu), které jsou pro tělo velmi snadno vstřebatelné, protože tyto minerály jsou přítomny v tzv. koloidní formě (mají vzájemně propojenou strukturu, usnadňující jejich absorbci).
V dnešní době nemá bohužel většina lidí smysl pro význam a hodnotu soli, vedle vody nejdůležitější potraviny pro naše tělo. Přestože si snad všichni pamatujeme pohádku "Sůl nad zlato", většina z nás kupuje pro naše tělo jen málo cennou průmyslově vyráběnou potravinu s označení kuchyňská sůl. Přírodní sůl obsahuje v zásadě všechny chemické prvky (dokonce i těkavé) přesně v poměru, jak se vyskytují v lidském těle. Průmysl z ní však pro své vlastní účely vyfiltruje velké procento důležitých prvků, až nakonec ponechá dva: sodík a chlor, obohacený o jod a stále více kontroverzní fluor.
Himálajská sůl je neuvěřitelně čistá, protože je 250 až 500 milionů let stará, takže se na ní nepodepsala civilizace jako například u mořské soli, která je těžena ze znečištěných oceánů.
Sůl z naší nabídky byla pouze vytěžena, usušena na slunci, omyta a šetrně umleta na potřebnou hrubost. Byla ručně vygěžena tradičním způsobem ze stovky milioů let starých moří a pochází tak prakticky z dob, kdy Himaláje bly ještě mořským dnem. Žádné jiné chemické procesy jako čistění či bělení nebyly aplikovány. Sůl nebyla ani uměle obohacena o další minerální látky a obsahuje tedy pouze ty minerální látky a stopové prvky, které se v ní přirozeně hromadily po miliony let pod obrovským tlakem na sobě ležících hornin. Také proto si zachovává svou specifickou strukturu a vlastnosti. Jedním z poznávacích znaků této soli je růžová barva, kterou jí dodává železo – čím větší obsah železa, tím růžovější je barva. Himalájská sůl je přirozeným zdrojem esenciálních minerálních látek a stopových prvků - obsahuje všech 84 stopových prvků důležitých pro lidský organismus.
Při rozpuštění Himálajské soli v krvi vzniká ze soli koloidní roztok, jehož částečky jsou pro lidský organismus dobře a snadno vstřebatelné.
Účinky himalájské soli:
Himalájská sůl vyživuje tělo esenciálními minerálními látkami a stopovými prvky na buněčné úrovni. Při pravidelném používání vzniká díky její přirozené vstřebatelnosti menší potřeba solit. Zejména ledviny tak nejsou přetěžovány nadbytkem soli, který je potřeba vyloučit. Himálajská sůl se nehromadí v těle a nevznikají tím nežádoucí usazeniny v kloubech (dna, artróza, artritida) či na jiných místech v organismu (ledvinové, žlučové kameny). Může jít také o skvělý doplňující prostředek při snaze o vyrovnání hladiny kyselin a zásad v těle. Himalájská sůl je šetrná k tkáním. Lidský organismus ji lehce vstřebává a pomáhá organismu vylučovat i těžko odbouratelné nežádoucí látky.
Himálajské soli mohou snižovat riziko vzniku arteriosklerózy a dalších cévních onemocnění jako jsou infarkt myokardu, cévní mozkové příhody, atd. Tato sůl může příznivě upravovat krevní tlak, protože obsahuje mimo jiné prvky vzácný zemin.
Mnoho lidí si Himalájskou solí čistí zuby. Je také výborným a zcela přírodním deodorantem. Nesmíme zapomenout zmínit také její důležitost pro atlety, protože pití ředěného roztoku je výborná forma doplnění tekutin a minerálů.
Himalájská sůl je zdravou náhradou stolní soli. Vedle využití v kuchyni ji lze stejně dobře použít do koupele, na pročištění nosních dutin nebo jako přísadu do pleťových masek.
Cenové porovnání bílé himalájské soli s gramáží 500 g jsme pro vás udělali 8. září 2018. Zdroj informací heureka.cz. Rozptyl cen je daný různými akčními nabídkami e-shopů, oficiální cena se obvykle nachází v horní třetině uvedených cen.
|
cena za 500 g |
Country life |
23,- až 27,- Kč |
Country Life |
23,- až 27,- Kč |
Koros |
23,- až 79,- Kč |
Natural Jihlava |
24,- až 37,- Kč |
Apotheke |
25,- až 27,- Kč |
Natural pack |
29,- Kč |
DNM company |
29,- Kč |
Gřešík |
39- až 46,- Kč |
Koros |
41,- Kč |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář