Harrisa
Kód: SOL 147 SOL 143 SOL 146 SOL 144 SOL 145 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Harrisa
-
ostrá africká směs koření na přípravu masa, grilování, minutek a omáček
-
tradiční pastu můžeme připravit rozmixováním malé cibule s česnekem, 1 lžíce oleje a smícháním s kořením na hustou pastu
-
tato pálivá směs se nejčastěji používá v marocké, alžírské a tuniské kuchyni
-
podává se jako omáčka, do které se namáčejí kousky grilovaného a pečeného masa, přidává se do polévek a dušených jídel, nebo se přidává do omáčky ke kuskusu
-
harissa se někdy přidává do drcených rajčat a používá se jako dip ke kebabu
-
s bílým jogurtem je výbornou marinádou pro vepřové, drůbeží nebo jehněčí maso
- složení: paprika, česnek, chilli, sůl (18 %), koriandr, kmín
Nálev:
- 400 ml vody
- 250 ml octa
- 1 pl cukru
- 1 čl soli
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček zeleného pepře
- 10 ks bobkového listu
Ostatní
- 10 ks špekáčků
- 3 červené cibule
Na klasickou verzi
- koření Steak pimienta
Na ostrou verzi
- koření Harrisa
- plnotučná hočice
- nakládané feferonky (kozí rohy)
- naskládáme do sklenice a proložíme je cibulí a nakládanými feferonkami. Sklenici opět zalijeme nálevem a necháme týden v chladu proležet.
Na nálev všechny suroviny přivedeme k varu a necháme rozpustit cukr a sůl. Nálev necháme zchladnout.
Špekáčky oloupeme a nakrájíme podle velikosti sklenice. Do velké sklenice je pouze nařízneme jako bagetu. Do našich půl listrových jsme je nakrájeli na poloviny. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky.
Při přípravě klasické verze naskládáme špekáčky do sklenic a proložíme je cibulí. Špekáčky posypeme kořením Steak pimienta, které obsahuje hrubě drcený pepř, koriandr, jalovec a žádnou sůl. Sklenici dolejeme nálevem, zavíčkujeme a necháme 1 týden v chladu proležet.
Na ostré utopence přidáme trochu plnotučné hořčice, kterou lehce potřeme špekáčky na řezné straně. Posypeme kořením Harrisa, ale pozor na množství! Je to hodně ostré koření. Špekáčky pak naskládáme do sklenice a proložíme je cibulí a nakládanými feferonkami. Sklenici opět zalijeme nálevem a necháme týden v chladu proležet.
Jako dárek můžete přinést láhev vína, nebo výborné utopence připravné s hrubým kořením Steak pimienta nebo ostrou Harrisou.

Doplňkové parametry
Kategorie: | Kořenící směsi |
---|---|
koření podle použití: | grilování, marinády, zálivky, maso: vepřové, hovězí, omáčky, pálivé |
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.: | |
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?: | |
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.: | |
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g: | |
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): | 77,- Kč |
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): | 78,- Kč |
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): | 67,- Kč |
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): | 111,- Kč |
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): | 60,- Kč |
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti: | |
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). : | |
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář