Garam masala
Kód: SOL 107 SOL 105 SOL 106 SOL 103 SOL 104 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Garam masala
-
indická směs koření vonící po hřebíčku a cuminu
-
velmi známá směs používaná při přípravě omáček s kuřecím nebo jehněčím masem
-
výborná i na zeleninová jídla nebo při vaření luštěnin
-
složení: cumin, pepř, koriandr, kardamom, skořice, hřebíček, muškátový ořech
Garam masala znamená v překladu "horké koření". Vychází to z principu ajurvédské medicíny, kdy je jednotlivým kořením připisovány různé účinky na ogranizmus. Například máta organizmus ochlazuje a zázvor ohřívá. A podle tohoto principu je složená směs garam masala, kde skořice, hřebíček a muškátový ořech má tělo zahřát.
Na rozdíl od tandoori masaly obsahuje sladce vonící hřebíček a skořici a neobsahuje chilli. Základní složkou je ovšem u obou směsí cumin, který voní z celé indické kuchyně nejvíc a je vlastně takovým poznávacím znamením indických pokrmů.
Kuře Garam masala se šafránovým kuskusem
-
kuřecí prsa 1 kg
-
česnek čerstvý 46 g
-
olivový olej 60 ml
-
Garam Masala 20 g
-
jogurt bílý 200 g
-
cibule 140 g
-
cuketa čerstvá 500 g
-
celer řapíkatý 100 g
-
sůl 10 g
-
kuskus 350 g
-
olej 30 ml
-
voda 800 ml
Příprava:
-
Kuřecí maso nakrájejte na plátky, potřete česnekem a okořeňte 1 lžičkou kořenící směsi Garam Masala.
-
Řapíkatý celer a cuketu nakrájejte na velké kousky.
-
Na rozpálený olej vložte kuře, nakrájenou cibuli a česnek, restujte s přidáním celeru a cukety. Nakonec přidejte zbývající koření, přičemž dávejte pozor, aby se nepřipálilo.
-
K orestovaným složkám přidejte krájená rajčata a vpřípadě potřeby podlijte vodou. Vodu povařte se šafránovou pastou, solí a olejem.
-
Odstavte z ohně a vsypte kuskus. Nechte nabobtnat přikryté poklicí.
-
Rozmíchejte a podávejte s kuřetem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kořenící směsi |
---|---|
koření podle použití: | maso: drůbež, maso: králík, zvěřina, saláty, zapékaná zelenina, směsi bez soli |
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.: | |
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?: | |
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.: | |
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g: | |
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): | 77,- Kč |
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): | 78,- Kč |
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): | 67,- Kč |
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): | 111,- Kč |
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): | 60,- Kč |
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti: | |
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). : | |
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář