Vážení návštěvníci, k 1. 9. 2019 jsme přešli na novou verzi e-shopu, která vám přináší vedle moderního vzhledu i mnoho nových funkcí, které ve starém e-shopu nebyly. I když usilovně pracujeme na převodu téměř 3000 výrobků a nastavení funkcí, může se stát, že ne vše bude fungovat správně. Pokud na takovou chybu "narazíte", informujte nás o tom prosím na e-mail landova@amalteia.cz. Děkujeme a těšíme se na naše společné nakupování :)

Datlovky tyčinky 2 ks, 70 g, POMERANČ

Kód: KUCH 10
2 hodnocení
Značka: Kuchařová
34 Kč / ks
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
22.10.2019

Ruční výroba - bez konzervantů - bez přidaného cukru - obsahují pouze přirozeně se vyskytující cukry. Ideální RAW svačinka nebo jen tak na zahnání mlsné nálady :)

Detailní informace

Detailní popis produktu

DATLOVKY tyčinky 2 ks, 70 g - POMERANČ

  • ruční výroba - bez konzervantů - bez přidaného cukru - pouze přirozeně se vyskytující cukry - celkem 75 % ovoce
  • ideální svačinka nejen pro duševně pracující a studenty
  • datle nemusí být vůbec záležitostí pouze vánoc. Kupte si datlové tyčinky, ochutnejte - a nebudete litovat. Ať již sáhnete po kterékoli variantě s přidaným mrazem sušeným ovocem jako příslovečnou třešničkou na dortu, můžete si být jistí, že vám DATLOVKY sice nedají křídla, ale povzbudí při poklesu výkonu či akutní únavě a nevyčerpají při tom zásoby vašeho jaterního glykogenu jak to dělá káva či nápoje obsahující tein a kofein.
  • datle jsou nejen bohatý a rychlý zdroj pro doplnění energie, jsou také skvělou zásobárnou důležitých minerálů a některých vitamínů
  • pečují o svěžest a soustředěnost
  • startují energetickou přeměnu ve všech tělesných buňkách
  • prospívají kvalitě naší kůže a vlasů
  • podle některých tvrzení pomáhají snížit krevní tlak
  • jsou bohaté na draslík, důležitý pro udržování udržování rovnováhy elektrolytů v buňkách při šíření nervových vzruchů. Sušené plody navíc obsahují železo napomáhající při přenosu kyslíku v krvi
  • obsahují také vitamíny A, B, niacin, měď, železo a vápník, který prospívá kostem a zubům
  • složení: datle 73 %, ovesné vločky s klíčky bez lepku, rýžový protein, kakaový prášek BIO nepražený, lyofilizovaný pomeranč, vitamin C
  • skladujte při teplotě do 25°C
  • nutriční údaje na 70 g:
    • energie 744 kJ/178 kcal
    • tuky 1,4 g, z toho 0,4 g nasycené mastné kyseliny
    • sacharidy 42 g, z toho cukry 36 g
    • bílkoviny 7 g
    • sůl 0,03 g
  • výrobce: Jarmila Kuchařová, Frýdek Místek
Výsledek obrázku pro datlovky
  • datle jsou plné sacharidů a jiných zdravých látek, které jsou však zdravější než sacharidy z rafinovaného bílého cukru. Ovocný cukr dodává tělu rychlou energii a zároveň je to velmi lehce a rychle stravitelná část potravy s vysokým obsahem vláknin, vitamínů a minerálů.
  • datlová pasta je dokonalá RAW surovina. Kdo ale zkoušel udělat z datlí kvalitní jemnou pastu, dobře ví, že bez výkonné techniky se neobejde - proto je efektivní využít již hotových tyčinek.
  • Turci připravují z čerstvých datlí nápoj, který velice prospívá při křečích v žaludku. Čerstvé datle jsou prostředek, který utišuje dráždivost a pomáhá při respiračních onemocněních. Nezralé plody datlí se používají při průjmech. Datle jsou také odedávna používány jako účinný uspávací prostředek – obsahují totiž nadprůměrně vysoké množství aminokyselin tryptofanu, který se v těle přeměňuje na spánkový hormon melatoninu. Lidoví léčitelé v nomádských zemích doporučují krátce před uložením ke spánku sníst pár sladkých datlí.
  • podle výzkumu izraelského profesora Michaela Avirama z Rambam Medical Center při Izraelském technologickém institutu (Technion) v Haifě datle, i přes svou velkou sladkost, nezvyšují hladinu cukru v krvi a pomáhají chránit proti ucpávání tepen (ateroskleróza). Výsledky Aviramova výzkumu byly v roce 2009/2010 publikovány v americkém vědeckém časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Výsledek obrázku pro datle png
Datle je druh ovoce, který roste na datlovníku pravém (Phoenix dactylifera). Jedná se o tmavě hnědé oválné plody dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody. Datle jsou bohatým a významným zdrojem draslíku, chlóru, železa a vitamínů skupiny B. Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus.
V subtropických a pouštních oblastech jako je například Severní Afrika a Blízký východ se jedná o jednu ze základních složek zdejší potravy. Mezi největší producenty datlí na světě patří Tunisko, Irák, Egypt, Španělsko a Maroko, pěstují se současně také v Indii, Pákistánu, na Kanárských ostrovech a nebo také v Kalifornii, kam byly člověkem po osídlení Ameriky rozšířeny.
Datle se konzumují převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost, čehož bylo hojně dříve využíváno beduíny a karavanami křižujícími nehostinné pouště. V některých kulturách se současně věří, že datle mají afrodiziakální účinky. Zejména v arabských zemích jsou datle součástí každodenní kuchyně, podávají se zpravidla slisované do bochníku tzv. adšu, nebo se pečou na másle.
Podobně jako fíky pocházejí datle z oblasti Přední Asie, přesněji z oblasti Mezopotámie. Odtud se datlová palma vlivem člověka úspěšně rozšířila do rozsáhlých suchých a teplých oblastí, kde je hojně pěstována. Odhaduje se, že datle jsou člověkem pěstovány déle než 5 tisíc let a píše se o nich jak v Bibli, tak i v Koránu.
Vliv na zdraví
Podle výzkumu izraelského profesora Michaela Avirama z Rambam Medical Center při Izraelském technologickém institutu (Technion) v Haifě datle, i přes svou velkou sladkost, nezvyšují hladinu glukózy v krvi a pomáhají chránit proti ucpávání tepen (ateroskleróza). Výsledky Aviramova výzkumu byly v roce 2009/2010 publikovány v americkém vědeckém časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Datle mají ze všeho ovoce patrně nejvyšší energetickou hodnotu. Uvádí se, že z libry (453 g) datlí získá lidské tělo 1130 - 1275 kalorií. Datle jsou bohaté draslíkem a chudé sodíkem.
Průměrný obsah látek a minerálů
Tabulka udává dlouhodobě průměrný obsah živin, prvků, vitamínů a dalších nutričních parametrů zjištěných v syrových datlích.
 
Složka
Jednotka
Průměrný obsah
Prvek (mg/100 g)
Průměrný obsah
Složka (mg/100g)
Průměrný obsah
voda
g/100 g
60,7
Na
7
vitamin C
14
bílkoviny
g/100 g
1,5
K
410
vitamin D
0
tuky
g/100 g
0,1
Ca
24
vitamin E
-
cukry
g/100 g
31,3
Mg
24
vitamin B6
0,12
celkový dusík
g/100 g
0,24
P
28
vitamin B12
0
vláknina
g/100 g
1,8
Fe
0,3
karoten
0,04
mastné kyseliny
g/100 g
stopy
Cu
0,12
thiamin
0,06
cholesterol
g/100 g
0
Zn
0,2
riboflavin
0,07
energie
kJ/100 g
530
Mn
0,2
niacin
0,7
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Pekárna Jarmila Kuchařová, Frýdek - Místek

Na internetu o této malé rodinné pekárně nenajdete skoro nic - vlastně jen zápis v obchodním rejstříku. Pro mne osobně je to další důkaz toho, že kvalitní výrobky reklamu nepotřebují a jestli se za mého mládí říkalo "jména hloupých na všech sloupích", tak v dnešní době mám pocit, že čím větší hloupost, tím víc "lajků" na FaceBooku (který mimochodem vnímám jako perfektního likvidátora opravdových, krásných, hlubokých mezilidských vztahů). Pana Kuchaře znám osobně, protože je to právě on, kdo zajišťuje rozvoz zboží v regionu Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Je vždy v dobré náladě stejně jako jeho manželka, která se stará o výrobu ňamkovatých taštiček, úžasných datlových tyčinek či lahodných, láskou provoněných permíčků. Víte o podobné firmě ve svém okolí, která stejně jako manželé Kuchařovi vrací do dnešní přetechnizované doby kouzlo starých časů, kouzlo rukodělné výroby? Dejte nám vědět - vždyť právě díky takovýmto upozorněním je v naší nabídce řada skvělých výrobků ♥

Jarmila Kuchařová