Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Čokoláda JORDI's TRK Mléčná s kozím mlékem 55%

Kód: JOR 06 JOR 05 JOR 04 Zvolte variantu
100% příroda
Neohodnoceno
Značka: JORDI's
665 Kč / ks 95 Kč / ks 20 Kč / ks od 20 Kč / ks
Na objednávku, dodání do 3 - 7 dnů Na objednávku, dodání do 3 - 7 dnů Skladem (> 3 ks) Zvolte variantu
balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
2.12.2020 2.12.2020 1.12.2020 Zvolte variantu
Velice podmanivá chuť. Čokoláda jak ji neznáte. Vysokoprocentní mléčná čokoláda (dark-milk) s kozím mlékem pro milovníky neobvyklých chutí nebo pro ty, co hledají náhradu kravského mléka.

Detailní informace

Detailní popis produktu

I s čokoládovým mlsáním můžete být zdraví, štíhlí a v kondici! A jestli v nebi nemají JORDI's čokoládu, tak ať s námi nepočítají ♥
 
Čokoláda JORDI's TRK Mléčná s kozím mlékem 55%
  • "Vždy jsme rádi spojovali neobvyklé a přitom jasné chutě. Proto vznikla i tato mléčná čokoláda s kozím mlékem. Na ní si mohou pochutnat nejen ti, kteří mají problém s laktózou, ale užijí si ji i požitkáři s lahví dobrého vína a kouskem kozího sýra."
  • kakaové boby jsou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Criollo a Trinitario od pěstitelů z různých zemí Jižní Ameriky, kteří o kakaovníky i jejich plody pečují s láskou a důrazem na kvalitu
  • při plánování nového designu v Jordisu přemýšleli, jak přebaly čokolád posunout o něco výše. Zajisté vám neunikly "podivné" postavy na nových obalech: můžeme jim říkat šamani, strašáci, bůžci... Ke konečnému nápadu nakonec majitele firmy popohnal samotný název kakaovníku "Theobroma cacao": Theobroma v překladu znamená pokrm bohů. Napadlo je tedy vytvořit osm "Bohů kakaa", kteří by charakterizovali osm druhů čokolád.
  • složení: kakaové boby, kozí mléko, kakaové máslo, třtinový cukr
  • obsah kakaové sušiny: minimálně 55 %
  • na výběr tři velikosti: 4 g ochutnávka, 50 g dárkové balení, 500 g "gastro balení" umožňuje vychutnávat si svou oblíbenou čokoládu za příjemně nižší cenu oproti 50 g tabulkám ručně balených v originálních obalech
  • velikost 50 g tabulky: 15,5 x 8,5 x 1,5 cm
  • gastro balení 500 g: 5 ks tabulek á 100 g
  • může obsahovat stopy lískových oříšků a mléka
  • skladujte v suchu při teplotě do 25°C
  • baleno ručně, velikosti 4 g a 50 g v originálních papírových obalech s designovým potiskem
  • zajímá vás, kolik rozdílů je mezi ruční a strojovou výrobou? Odpověď si můžete přečíst ZDE.
  • nutriční hodnoty na 100 g:
    • energie 2485 kJ/ 594 kcal
    • tuky 46 g, z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
    • sacharidy 39 g, z toho cukry 29 g
    • bílkoviny 11g
    • sůl 0,3 g

Představujeme vám zn. JORDI'S tak trošku jinak:
Žili byli dva mladí kluci, kteří milovali čokoládu. Jednoho krásného dne se procházeli po obchodě a hledali tu pravou, která by jim zpříjemnila odpoledne či snad vyloudila úsměv na tváři jejich sličným slečnám. Ale ouha, ať hledali sebevíce, tak se jim nabídka nelíbila. Dívali se na tabulky se složením a jen kroutili hlavami. "Co to vlastně kupujeme? Je to čokoláda? A kde je ten správný podíl kakaových bobů?" Drželi v rukou tabulky čehosi a v tu chvíli si oba uvědomili, že je načase lidem a světu ukázat, jak má pravá čokoláda vypadat.
Bádali, učili se, rozvíjeli své vědomosti, zkoušeli, padali a vstávali. A víte co? Oni to dokázali.
Jsou první v České republice, kterým se podařilo dostát metody od bobů po tabulku a udělat čokoládu se složením opravdové čokolády. Pokud chcete kvalitní čokoládu, která se za čokoládu může nejen vydávat, ale také jí JE, koupte si JORDI'Sku.
"Po usilovné práci a vzdělávání sebe i zákazníků v oblasti opravdové čokolády se nám podařilo vybudovat začátkem roku 2012 malou manufakturu na výrobu čokolády od kakaového bobu po tabulku. Od konce první republiky jsme první, kdo se o něco takového pokouší. Podařilo se nám tak alespoň trochu vrátit čas čokolády a proto Vám můžeme nabídnout čokoládu vytvořenou s láskou a péčí v Čechách, v samém středu Evropy. Přejeme příjemné chvíle s čokoládou a děkujeme za přízeň. Za Jordi´s chocolate Jiří Stejskal a Lukáš Koudelka."
Skromní hoši, že?
Když se podíváte na krásné papírové obaly a přečtete si složení - nestačíte žasnout. Žádný sáhodlouhý text plný divných zkratek a směsí. Prostě jen dvě, maximálně čtyři jednoduché informace - kakaové boby (a procenta obsažení), třtinový cukr, případně sušené mléko a příchuť. Cože? Opravdu jde čokoláda vyrobit takhle jednoduše? Dokonce mají i jednu, která obsahuje pouze kakaové boby! (kamarád se se mnou hádal, že to nejde :-) A vida - jde to, a musím se přiznat, že Dark 100% je moje nejmilejší. )
Čokoládoví kluci mysleli nejen na to, jak čokolády krásně zabalit - ale taky jak nám, mlsalům, usnadnit rozhodování. Abyste nekupovali "zajíce v pytli", můžete si nakoupit vzorky na ochutnání - zabalané jsou stejně nápaditě, krásně a ručně, jako jejich větší sestry. A když třeba chcete někomu dát čokoládu, jen nevíte kterou - tak místo jedné "padesátky" můžete koupit třeba deset čtyřgramovek!
Mimochodem  - když už budete v tom ochutnávání, ochutnejte i Horkou čokoládu a naprosto dokonalý lískooříškový krém Créme. Po Nutelle a jiných oříškových krémech už pak zřejmě nikdy nesáhnete a jejich Horká čokoláda natvralo vystrnadí jiné nápoje s tímto názvem z vyší kuchyně (a bříška).
Za AMALTEIA HARMONY klub vám přeji spoustu sladce vášnivých čokoládových zážitků a pamatujte prosím: vaše tělo NENÍ POPELNICE. Nedávejte do něj NIC (jídlo, drogerie, kosmetika...), co má pod bodem složení tolik divných ingrediencí a složitých chemických názvů, že je ani strýček Googl nenajde. Dopřejte si radši maličký kousek PRAVÉ ČOKOLÁDY, která vás potěší mnohonásobně víc než všelijaké náhražky, které se pod názvem čokoláda v obchodech prodávají.
Vaše Landová Božena, autorka projektu
Dvě perličky na závěr:
  • Nechápu, proč všichni naříkají, že nemůžou jíst čokoládu, protože se z ní tloustne. Čokoláda je přece zelenina. Vyrábí se z kakaových bobů a ty jsou co? Zelenina!
  • V Mexiku sloužily kakaové boby dříve jako platidlo a staly se základem jejich mincovního systému.

Jak si vychutnat čokoládu
Udělejte si na to čas a klid. Jestliže jste předtím něco jedli, vyčistěte si chuťové pohárky. K tomu nejlépe poslouží kousek jablka nebo sousto chleba. Doušek vody - zejména perlivé - očistu úst skvěle dokoná.
Čokoláda má ráda pokojovou teplotu. Jestli ji skladujete v chladu, nechte ji chvíli odležet v pokojové teplotě, než se do ní pustíte.
Nejdříve si čokoládu dobře prohlédněte. Všimněte si, jakou má barvu, povrch, lesk. Šedavé mapy mohou znamenat tři věci: nedokonalou temperaci při výrobě, teplotní šok při dopravě a skladování nebo pokročilý věk. Ani jedno z toho nedělá čokoládu nejedlou, jenom trochu méně chutnou.
Při rozlomení tabulky by měl zaznít čistý a jasný „křup“, který signalizuje, že krystaly kakaového másla ve vaší čokoládě vytvořily pevné a trvanlivé vazby. Přivoňte si a zamyslete se nad tím, co cítíte.
Dejte si čokoládu do pusy a nechte ji pomalu rozplynout na jazyku. NEKOUSEJTE! Než nastoupí chuť, zaznamenejte, jakou ma čokoláda texturu. Je úplně hladká nebo v ní cítíte drobounké kousíčky? Je krémově vlhká nebo nahořkle suchá? Například hodně jemné čokolády mohou působit ploše, protože z nich při dlouhém mletí a konšování vyprchalo mnoho charakteru kakaových bobů, ze kterých jsou vyrobeny, zatímco správně nastavené kratší a hrubější mletí může zplodit „opravdovější“ čokoládu.
Teď se soustřeďte na vývoj chuti –  od prvního dojmu, přes vrchol její intenzity až po postupný závěr. Prošla chuť ve vašich ústech nějakým vývojem? Jak dlouho chuť doznívala? Byly vám všechny její složky příjemné? Jestli ne, zamyslete se nad tím, které ano a které ne. Zkuste svůj chuťový prožitek popsat slovy. Lépe si jej tak zapamatujete...

Čokoláda z Třebechovic - pravá symfonie chutí

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
O čokoládě jako takové a o značce JORDI'S
Čokoláda Jordis
 
Ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, Československo bylo v meziválečném období nejen gastronomickou velmocí, kde se prolínaly zejména vlivy francouzské, italské, ruské a české kuchyně, ale také velmocí čokoládovou. Každý rok se do Československa dovezlo až 12 000 tun kakaových bobů, které se zde pražily, mlely a vyráběla se z nich čokoláda, jak dnes říkáme „od bobu k tabulce“.
Po druhé světové válce a zejména po roce 1948 se již tradici čokolatierů nepodařilo v Československu plně obnovit, za což mohla nejdříve celospolečenská situace a s postupem let ke konci 20. století také nastupující globalizace, kdy bylo celosvětově trendem nakupovat již hotovou čokoládovou hmotu od několika globálních výrobců, a používat ji pro výrobu čokolády. Zatímco ve světě si neblahé vlivy globalizace na čokoládu začali uvědomovat podstatně dříve, v Čechách se poprvé od meziválečného období objevila čokoládová manufaktura až v r. 2012. Založili ji Lukáš Koudelka a Jiří Stejskal poté, co v r. 2010 začali provozovat v Hradci Králové svůj Salon čokolády a postupně začali experimentovat také s její výrobou.
Cesta k první tabulce byla dlouhá a teprve po půl roce experimentů a více či méně úspěšných pokusů a ladění technologických postupů vznikla tabulka čokolády Jordi's, se kterou byli Lukáš i Jiří spokojeni. Jsou tak u nás první, kterým se podařilo navázat na tradici čokolatierů z meziválečného období.
Od r. 2012 se Jordi's daří nejen čokoládu prodávat, ale také vzdělávat zákazníky a ukazovat jim, jak se čokoláda dělá tradičním způsobem (a také jak ji správně mlsat :-). Při pohledu na dokonalý tvar jednotlivých tabulek se nechce věřit, že jsou výsledkem ruční výroby. Tmavá čokoláda se v mlýnku mele s cukrem, mléčná ještě se sušeným kravským, kozím či ovčím mlékem, do čokolády totiž smí přijít pouze suché přísady.
Za zmínku určitě stojí, že dnes můžete koupit čokoládu této značky nejen na desítkách míst v naší republice, ale i v Londýně, Paříži či New Yorku. A na co určitě nesmíme zapomenout je prozradit, že tato malá česká manufaktura sklízí úspěch nejen u českých mlsalů, ale i na světových Akademiích (soutěžích) - v r. 2015 získala dvě ocenění (jedno stříbrné a jedno bronzové ve svých kategoriích), v r. 2016 už to byla ocenění ČTYŘI - v obrovské mezinárodní konkurenci čokolády Jordi's získaly jedno stříbrné a tři bronzová ocenění, v r. 2017 to bylo další krásné ocenění - bronzová medaile za Mléčnou čokoládu s kousky kakaových bobů a v r. 2019 bronzové ocenění Horké čokolády (směs na přípravu nápoje).
V této chvíli už určitě neváháte ZDA si koupit první tabulku této čokolády, ale JAKOU. Přejeme vám šťastnou ruku a úžasné hořké i mléčné mlsání!
 
Krátké video o ruční výrobě najdete ZDE, 30ti minutový rozhovor o vzniku, historii a vizích firmy i stavu českého čokoládového trhu si můžete pustit ZDE a nebo si můžete přečíst rozhovor s těmito šikovnými kluky ZDE.
PS: - po ochutnání zřejmě rozšíříte řady lidí, kteří na vlastní jazýček ví, že čokolády v supermarketech jak se říká kolem kakaových bobů ani neběžely - a už si je prostě nekoupíte :)
Jiří Stejskal a Lukáš Koudelka, mladí čokolatiéři z Hradecka   Mladí čokolatiéři z Hradce: Výroba pravé čokolády uživí více nadšenců, než  jsme my | Hospodářské noviny (iHNed.cz)