Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Čočka červená zn. Natural 400 g

Kód: NAT 06
Neohodnoceno
39 Kč / ks
Na dotaz
Položka byla vyprodána…
Zbystřete, pokud si doma připravujete jen a jen "hnědou čočku". Červená čočka je nejlépe stravitelná ze všech luštěnin. Má vynikající chuť, je bohatým zdrojem vlákniny a bílkovin a nemusí se namáčet. Její příprava zabere přibližně jen 15 minut. To vše je jasný důvod proč čočku červenou zkusit. Jistě budete mile překvapeni. Hodí se do polévek, curry pokrmů, můžete z ní ale udělat i vynikající pomazánku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bez luštěnin (hrách, čočka, fazole, sója, cizrna) si nejen zimu, ale ani jiné roční období nelze představit. Díky vysokému obsahu kvalitních bílkovin a vlákniny luštěniny dobře sytí, jsou proto ideální pro bojovníky s kilogramy navíc. Z luštěnin můžeme připravit výtečné polévky, kaše, pomazánky, saláty a samozřejmě celá hlavní jídla. Můžeme je zapékat, dusit nebo z nich dělat nákypy. Pokud vás luštěniny nadýmají, nechte je namočené přes noc a použitou vodu slijte. Při vaření používejte koření, proti nadýmání se osvědčila např. bazalka, saturejka, majoránka, kmín či oregano.
 
Čočka červená zn. Natural 400 g
  • červená čočka je velice oblíbená luštěnina. Její použití je nesmírně široké, na rozdíl od ostatních luštěnin se nemusí namáčet (nemá slupku), je velmi rychle uvařená a nepůsobí nadýmavě. Vaří se cca 15-20 minut, v poměru 1: 3 s vodou.
  • červená čočka je nejlépe stravitelnou luštěninou, proto ji můžete zařadit malým dětem do jídelníčku jako první luštěninu bez strachu z bolavého bříška
  • červené čočce sluší české chutě jako majoránka, kmín, česnek a cibule. Chybu rozhodně neuděláte, použijete-li papriku, pepř, skořici, kari koření, kurkumu či římský kmín. Červenou čočku klidně osolte na začátku vaření, změkne i tak. 
  • můžete z ní připravit polévku, karbanátky, pomazánku, přidat ji do leča, do salátu nebo ji použít jako samostanou přílohu
  • lze ji přidat k rýži, pohance či bulguru
  • použít ji můžete i na zahuštění omáček či guláše - stačí jen přidat hrst či dvě podle potřeby a nechat rozvařit
  • díky obsahu bílkovin, minerálních látek a vitaminů velmi zhodnotíte každé jídlo, do kterého červenou čočku přidáte
  • je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitaminu B6. Obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev a je dobrou prevencí zácpy. Škroby obsažené v luštěninách se díky vysokému obsahu vlákniny pomalu vstřebávají, a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve.
  • červená čočka se výborně hodí i pro těhotné a kojící matky
  • měkká červená čočka nenápadně připomíná kaši. Proto se hodí spíše do pokrmů s kašovitější konzistencí
Složení: červená čočka
Výživové údaje ve 100 g výrobku: 
  • Energetická hodnota: 1434 kJ/341,4 kcal
  • Tuky: 0,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • Sachridy: 74,9 g, z toho cukry 0 g
  • Bílkoviny: 24,7 g
  • Sůl: 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: