Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Chilli con carne

Kód: SOL 172 SOL 170 SOL 171 SOL 168 SOL 169 Zvolte variantu
Neohodnoceno
330 Kč / ks 36 Kč / ks 190 Kč / ks 24 Kč / ks 150 Kč / ks od 24 Kč / ks 330 Kč / 1 kg 1 029 Kč / 1 kg 760 Kč / 1 kg 960 Kč / 1 kg 600 Kč / 1 kg
Externí sklad, dodání do 2-10 dnů Externí sklad, dodání do 2-10 dnů Externí sklad, dodání do 2-10 dnů Zvolte variantu (> 3 ks) Externí sklad, dodání do 2-10 dnů Zvolte variantu
balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Pikantní směs do mexické kuchyně a na grilování vepřového a kuřecího masa. Ideální na přípravu specialit jako taco, buritos nebo enchiliada.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chilli con carne
  • pikantní směs do mexické kuchyně a na grilování vepřového a kuřecího masa. Ideální na přípravu specialit jako taco, buritos nebo enchiliada.
  • výborné chilli con carne si připravíme z osmahnutého mletého masa s česnekem a tímto kořením, drcených rajčat a nakládaných červených fazolí.
  • recept na chilli con carne (nebo také chili con carne) se datuje do roku 1850. Recept obsahoval sušené hovězí, lůj, chilli a sůl. Směs se formovala do cihliček a nechala se vysušit. Tento polotovar pak s fazolemi vařili dělníci při stavbě železnic. Naštěstí za posledních více než 150 let recept prošel velkými úpravami a z jednoduchého, vydatného, a hlavně levného jídla se stalo jedno z nejoblíbenějším jídlem TEX-MEX kuchyně (texasko-mexická).
  • dnes existuje nespočet variant, které mají jedinou společnou surovinu – chilli. Vaří se chili noc carne bez fazolí (u nás tomu říkáme „guláš“), bezmasá varianta nazývaná chili non carne nebo chili sin carne, vaří se také varianta ze sladkých odrůd chilli i z nejpálivějších papriček na světě.
  • složení: paprika, česnek, chilli, cumin, nové koření, bobkový list
Nachos s fazolemi Chilli con carne
Příprava nachos je rychlá a přímo vybízí k tomu, spotřebovat všechno, co máme v lednici otevřené a musíme rychle spotřebovat.
nachos s fazolemi
Nachos vznikly jako nouzové jídlo, když v kuchyni již všechno došlo. Kuchařka vzala staré kukuřičné tortilly, nakrájela je na trojúhelníčky a rychle je opekla na pánvi. Rozprostřela je na plech, přidala fazole, chilli papričky, zralé avokádo a rychle to všechno zapekla se sýrem.
Příprava nachos je proto rychlá a přímo vybízí k tomu, spotřebovat všechno, co máme v lednici otevřené a musíme rychle spotřebovat.
 
Suroviny:
  • tortillové chipsy
  • nakládané fazole v rajčatovém protlaku
  • 1-2 rajčata
  • kukuřice (nakládaná nebo mražená)
  • koření Chilli con carne
  • koření chilli chipotle
  • loupaná drcená rajčata (kečup, mexická salza, chilli omáčka...)
  • strouhaný sýr (výborný je například chedar)
Nejnáročnější z tohoto jednoduchého receptu je příprava omáčky: do kastrůlku dáme fazole naložené v rajčatovém protlaku a lehce je pomačkáme, aby tak polovina fazolí zůstala vcelku, přidáme na kostky nakrájené čerstvé rajče, kukuřici, naředíme omáčkou (drcená rajčata, salza, kečup) a dochutíme kořením Chilli con carne. Chilli con carne obsahuje důležitou složku: cumin. Toto koření dodá jídlu typickou vůni, kterou známe z každé mexické restaurace.
Omáčku krátce prohřejeme a zalijeme jí tortillové chipsy v misce. Nahoru přidáme strouhaný sýr a krátce zapečeme pod grilem nebo v troubě. Opravdu stačí několik minut, než se sýr rozteče.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kořenící směsi
koření podle použití: grilování, omáčky, pálivé, směsi bez soli
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.:
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?:
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.:
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g:
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): 77,- Kč
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): 78,- Kč
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): 67,- Kč
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): 111,- Kč
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): 60,- Kč
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti:
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). :
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení