Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

Cafe de Paris

Kód: SOL 56 SOL 54 SOL 55 SOL 52 SOL 53 Zvolte variantu
Neohodnoceno
Značka: Solomon
427 Kč / ks 42 Kč / ks 250 Kč / ks 25 Kč / ks 210 Kč / ks od 25 Kč / ks 427 Kč / 1 kg 1 200 Kč / 1 kg 1 000 Kč / 1 kg 1 000 Kč / 1 kg 840 Kč / 1 kg
Do 7 dnů Do 7 dnů Do 7 dnů Do 7 dnů Do 7 dnů Zvolte variantu
balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
21.4.2021 21.4.2021 21.4.2021 21.4.2021 21.4.2021 Zvolte variantu
Jemná bylinková směs, vhodná do sýrových nebo smetanových omáček, ke kuřecímu nebo rybímu masu. Výborně se hodí na grilování lososa nebo kuřecího masa. Ze směsi můžeme připravit i dresink k masu nebo bylinkové máslo.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cafe de Paris
  • jemná bylinková směs, vhodná do sýrových nebo smetanových omáček, ke kuřecímu a rybímu masu
  • výborně se hodí na grilování lososa nebo kuřecího masa
  • ze směsi můžeme připravit i dresink k masu nebo bylinkové máslo
  • směs má jméno po vyhlášené omáčce podávané ke steakům. Recept je tajemstvím švýcarské restaurace Cafe de Paris, ale posledních 10 let můžeme tuto specialitu ochutnat i v Praze na Velkopřevorském náměstí 4 v restauraci Cafe de Paris.
  • složení: petržel, paprika, pažitka, cibule, sůl, cukr, bazalka, kurkuma, majoránka, oregano, česnek
Cuketový koláč s ricottou a Cafe de Paris
 
Suroviny:
  • listové těsto
  • 250 g sýra ricotta
  • 1-2 cukety
  • koření Cafe de Paris
  • máslo
  • šalotka
  • česnek
  • bílé víno (1 dcl)
  • 2 vejce
  • čerstvé bylinky (bazalka, petželka, pažitka...)
Postup:
  • listové těsto rozválíme na velikost plechu (výška těsta 4-5 mm) a dáme ho plech s pečícím papírem.
  • na másle podusíme několik minut nakrájenou šalotku s česnekem. Přilijeme decku bílého vína a necháme vstřebat tekutinu tak, abychom měli krémovou omáčku. Tou potřeme listové těsto a okraje potřeme vajíčkem.
  • v míse rozmícháme ricottu, 2 vajíčka, polovinu nasekaných čerstvých bylinek a dochutíme solí a pepřem. Ochucenou ricottou potřeme těsto, na ní dáme plátky cuket, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením Cafe de Paris.
  • pečeme cca 25 minut v troubě při 200 °C. Upečený koláč poznáme, když je i ze spodu růžový. Čerstvý koláč posypeme druhou polovinou nasekaných bylinek a podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kořenící směsi
koření podle použití: grilování, maso: drůbež, mořské plody, ryby, omáčky, pro děti, těstoviny
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.:
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?:
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.:
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g:
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): 77,- Kč
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): 78,- Kč
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): 67,- Kč
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): 111,- Kč
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): 60,- Kč
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti:
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). :
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Seznamte se: Solomon - koření králů
  • ručně balené koření z rodinné manufaktury
  • cílem značky Solomon je nabídnout kvalitní koření v praktickém balení pro každodení vaření v malé kuchyni i v hotelovém provozu
  • každý den hledáme a dovážíme skvělé koření z celého světa a balíme ho do sáčků se zipem tak, aby koření vydrželo voňavé co nejdelší dobu
  • s naším kořením bude každé jídlo královská hostina!

Tak takto krátce a skromně prezentuje firma sama sebe na svých stránkách. Za nás musíme říct, že p. Bláha - majitel společnosti - naplňuje beze zbytku vše, co se skrývá za termínem "rodinná firma". Je to právě on, kdo vždy s úsměvem zdvihne telefon, má pochopení pro začínající projekty a co především: jeho koření je opravdu vždy čerstvé a úžasně voňavé vydrží delší dobu, než kterou potřebujete pro jeho spotřebování. (Postarají se o to speciální sáčky se zipem z třívstvého materiálu, umožňují opakované vzduchotěsné uzavření a zaručující zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.)

Skvělé zkušenosti máme i s jeho mlýnky na koření - pepřový doma mele už čtvrtým rokem, a to stále k plné spokojenosti. S mlýnkem čokoláda-skořice pak vykouzlíte úsměv na rtech a sliny na jazýčku, jedno zda ho použijete při servírování kávy, kaše nebo zmrzlinového pohárku.

Na nás už je tedy jen popřát vám dobrou chuť k jídlu s kořením ask4spice - tak totiž zní registrovaná značka společnosti Solomon - koření králů.

Související obrázek