Cafe de Paris
Kód: SOL 56 SOL 54 SOL 55 SOL 52 SOL 53 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Cafe de Paris
-
jemná bylinková směs, vhodná do sýrových nebo smetanových omáček, ke kuřecímu a rybímu masu
-
výborně se hodí na grilování lososa nebo kuřecího masa
-
ze směsi můžeme připravit i dresink k masu nebo bylinkové máslo
-
směs má jméno po vyhlášené omáčce podávané ke steakům. Recept je tajemstvím švýcarské restaurace Cafe de Paris, ale posledních 10 let můžeme tuto specialitu ochutnat i v Praze na Velkopřevorském náměstí 4 v restauraci Cafe de Paris.
-
složení: petržel, paprika, pažitka, cibule, sůl, cukr, bazalka, kurkuma, majoránka, oregano, česnek
Cuketový koláč s ricottou a Cafe de Paris
Suroviny:
-
listové těsto
-
250 g sýra ricotta
-
1-2 cukety
-
koření Cafe de Paris
-
máslo
-
šalotka
-
česnek
-
bílé víno (1 dcl)
-
2 vejce
-
čerstvé bylinky (bazalka, petželka, pažitka...)
Postup:
-
listové těsto rozválíme na velikost plechu (výška těsta 4-5 mm) a dáme ho plech s pečícím papírem.
-
na másle podusíme několik minut nakrájenou šalotku s česnekem. Přilijeme decku bílého vína a necháme vstřebat tekutinu tak, abychom měli krémovou omáčku. Tou potřeme listové těsto a okraje potřeme vajíčkem.
-
v míse rozmícháme ricottu, 2 vajíčka, polovinu nasekaných čerstvých bylinek a dochutíme solí a pepřem. Ochucenou ricottou potřeme těsto, na ní dáme plátky cuket, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením Cafe de Paris.
-
pečeme cca 25 minut v troubě při 200 °C. Upečený koláč poznáme, když je i ze spodu růžový. Čerstvý koláč posypeme druhou polovinou nasekaných bylinek a podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kořenící směsi |
---|---|
koření podle použití: | grilování, maso: drůbež, mořské plody, ryby, omáčky, pro děti, těstoviny |
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.: | |
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?: | |
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.: | |
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g: | |
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): | 77,- Kč |
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): | 78,- Kč |
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): | 67,- Kč |
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): | 111,- Kč |
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): | 60,- Kč |
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti: | |
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). : | |
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář