BAMBUM nůž na těsto a zeleninu ROBIN
Kód: BMB 04Detailní popis produktu
Začít teď vysvětlovat rozdíl mezi bambusem a dřevem by bylo zřejmě nošením právě toho dříví do lesa. Přesto zmíníme alespoň jeden technický údaj: zatímco bambusu trvá pouze cca pět let, než doroste do své plné síly, u dubu je to 10 x tolik. Proto je bambus stále více oblíbenou alternativou pro výrobu bytových doplňků. Navíc je antibakteriální, lehčí než dřevo, odolnější zatěžím při používání a neskutečně menší zátěží pro přírodu i životní prostředí. O porovnání s plasty snad nemusíme mluvit už vůbec. A pokud vás trápí otázka, zda budou pandy mít co jíst, tak se nemusíte bát - pandy totiž jí úplně jiný druh bambusu, než který je používán pro průmyslové zpracování. A tak si můžete všechny bambusové výrobky užívat s radostí, že děláte něco nejen pro sebe, ale i pro přírodu!
-
mnoho vědeckých výzkumů prokázalo, že hodnoty vitamínů v zelenině a ovoci jsou sníženy díky krájení kovovým nožem. Bambusové nože tyto vzácné hodnoty v potravinách zachovají.
-
bambusový kráječ ROBIN bude vaším klíčovým pomocníkem při přípravě těsta a zpracování zeleniny a ovoce
-
rozměr nože 14,5 x 12,5 x 2 cm
-
doporučené ruční mytí (není vhodné pro mytí v myčce)
-
Zachovejte v zelenině veškeré vitamínyTento jednoduchý experiment vám snadno odhalí rozdíl mezi bambusovým a ocelovým nožem:
- Vezměte dvě rajčata, jedho z nich rozřízněte bambusovým nožem a druhé nerezovým. Pak dejte obě rajčata na pár hodin do lednice. Uvidíte, že rajče rozříznuté ocelovým nožem bude scvrklé, vybledlé a oschlé. Rajče přepůlené bambusovým nožem bude čerstvé, šťavnaté a zdravě červené. Jako by jej někdo rozpůlil teprve před pár minutami.
-
Vysvětlení je jednoduché. Nikl v nerezových nožích narušuje rovnováhu ovoce a zeleniny, způsobuje ztrátu chutí a ztrátu vitamínů. Přírodní bambus zachovává strukturu dužiny.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože, nůžky a brousky |
---|---|
materiál: | bambus |
Hledám: | nože, kráječe |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.