Přidejte se k nám a už vám nic neunikne ♥. Co všechno získáte "obyčejnou registrací"? 1. Uvidíte CELOU nabídku e-shopu. 2. Možnost nákupu vybraných produktů za VIP ceny. 3. Možnost pronakupovat se na věrnostní slevy ve výši až 5 %.

BAMBUM nůž na těsto a zeleninu ROBIN

Kód: BMB 04
1 hodnocení
Značka: BamBum
165 Kč / ks
Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do:
27.10.2020
Bambusový kráječ ROBIN zachová všechny důležité vitamíny v zelenině a ovoci. Klíčovým pomocníkem pro vás bude i při přípravě a zpracování těsta.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Začít teď vysvětlovat rozdíl mezi bambusem a dřevem by bylo zřejmě nošením právě toho dříví do lesa. Přesto zmíníme alespoň jeden technický údaj: zatímco bambusu trvá pouze cca pět let, než doroste do své plné síly, u dubu je to 10 x tolik. Proto je bambus stále více oblíbenou alternativou pro výrobu bytových doplňků. Navíc je antibakteriální, lehčí než dřevo, odolnější zatěžím při používání a neskutečně menší zátěží pro přírodu i životní prostředí. O porovnání s plasty snad nemusíme mluvit už vůbec. A pokud vás trápí otázka, zda budou pandy mít co jíst, tak se nemusíte bát - pandy totiž jí úplně jiný druh bambusu, než který je používán pro průmyslové zpracování. A tak si můžete všechny bambusové výrobky užívat s radostí, že děláte něco nejen pro sebe, ale i pro přírodu!

BAMBUM nůž na zeleninu a těsto ROBIN
Bambusové nože jsou přírodní a zdravé.
Skrze bambus vede ta nejzdravější cesta k jídlu.
  • mnoho vědeckých výzkumů prokázalo, že hodnoty vitamínů v zelenině a ovoci jsou sníženy díky krájení kovovým nožem. Bambusové nože tyto vzácné hodnoty v potravinách zachovají.
  • bambusový kráječ ROBIN bude vaším klíčovým pomocníkem při přípravě těsta a zpracování zeleniny a ovoce
  • rozměr nože 14,5 x 12,5 x 2 cm
  • doporučené ruční mytí (není vhodné pro mytí v myčce)
  • Zachovejte v zelenině veškeré vitamíny
    Tento jednoduchý experiment vám snadno odhalí rozdíl mezi bambusovým a ocelovým nožem:
    • Vezměte dvě rajčata, jedho z nich rozřízněte bambusovým nožem a druhé nerezovým. Pak dejte obě rajčata na pár hodin do lednice. Uvidíte, že rajče rozříznuté ocelovým nožem bude scvrklé, vybledlé a oschlé. Rajče přepůlené bambusovým nožem bude čerstvé, šťavnaté a zdravě červené. Jako by jej někdo rozpůlil teprve před pár minutami.
    • Vysvětlení je jednoduché. Nikl v nerezových nožích narušuje rovnováhu ovoce a zeleniny, způsobuje ztrátu chutí a ztrátu vitamínů. Přírodní bambus zachovává strukturu dužiny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože, nůžky a brousky
materiál: bambus
Hledám: nože, kráječe

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Výsledek obrázku pro bambum logo

  • Alternativa k plastovým kuchyňským potřebám je konečně tady. Přináší ji značka Bambum, která ekologicky neudržitelné a často i ne příliš vzhledné plasty nahradila bambusem.
  • Díky jednoduchému designu se jejich výrobky hodí do každé kuchyně a jsou 100% hygienické.
  • Skvělé vlastnosti, krásná barva i struktura bambusu jej přímo odkazují k tomu, aby byl využit i do interiérů. Firma Bambum se toho chopila a vytvořila celou kuchyňskou kolekci.
  • Bambus se oproti klasickému dřevu liší hned v několika hlavních bodech. Než doroste do plné síly, trvá mu tu okolo 5 let, zatímco například u dubu to může být až 50 let. Využívání bambusu tak je pro přírodu menší zátěží než kácení urostlých stromů. Bambus je oproti také odolnější, lehčí a antibakteriální.

Výsledek obrázku pro bambum children

    • Značka Bambum od Karinca Ev Gerecleri chce umožnit zákazníkům plně využívat schopnosti a výhody bambusu.
    • Bambum jsou inovativní, ekologické a přírodní produkty pro každodenní použití s důrazem na design a funčnost.
    • Být světovou značkou zdravých potřeb pro domácnost díky designovým, estetickým, ekologickým a praktickým produktům a umožnit tak zákazníkům doslova „ochutnat sílu přírody“.
    Mise společnosti BAMBUM
    • Dosáhnout toho, že se zdravé kuchyňské potřeby stanou běžnou součástí domácností po celém světě.
    • Vyrábět a dodávat zákazníkům zdravé, estetická, ekologické a praktické nástoroje.
    • Informovat o zdraví a přírodě škodlivých nástrojích a potřebách běžně používaných v kuchyních.
    • Dodat zdraví a krásu do všech kuchyní pomocí značkových kuchyňských potřeb Bambum.
     Proč bambus?
    • Bambus je nejrychleji rostoucí rostlina na světě. Za den vyroste o neuvěřitelných 91 cm. Zároveň je přátelský k životnímu prostředí, estetický, funkční a velmi odolný. Bambus je 2-3 krát odolnější než jiné druhy dřeva. A přitom bambus vlastně není dřevem – není to strom, ale tráva.
    • Díky kombinaci odolných a pevných vláken s měkčí a pružnější hmotou nemá bambus konkurenci. Dá se ohnout, ale ne zlomit. Uvnitř je dutý. Je to trvanlivý, lehký, ekologický a zároveň pevný a odolný materiál.
    • Využití bambusu v kuchyni a v domácnosti se nabízí také proto, že ve své struktuře neobsahuje žádné bakterie, je antibakterální. Čím více se obklopíte bambusem, tím lépe se budete cítit.
    Proč ekologicky?
    • Rovnováha kyslíku a oxidu uhličitého v zemské atmosféře je velmi důležitá. Bambus se podílí na odstraňování oxidu uhličitého z atmosféry a snižuje dopad globálního oteplování. Vzrostlý bambus pohltí až čtyřikrát více oxidu uhličitého než jiné rostliny stejné velikosti, přitom produkuje o 35 % více kyslíku.
    • Pěstování a sklizeň bambusu nemá žádné negativní dopady na životní prostředí. Tato velmi rychle rostoucí rostlina je ideálním řešením spotřeby dřeva a problému odvodňování krajiny.
    • Při výrobě bambusových nožů vzniká méně oxidu uhličitého nežli při výrobě ocelových nožů. Bambus patří k rostlinám s nejnižší uhlíkovou stopu. Výroba 1 tuny bambusových nožů vyprodukuje 182 kg oxidu uhličitého, přičemž výroba 1 tuny ocelových nožů vyprodukuje 2100 kg oxidu uhličitého.