Babské rady profesorky Strunecké
Kód: VOK 15Detailní popis produktu
Babské rady profesorky Strunecké
-
počet stran 232
-
vazba brožovaná
-
2. vydání
Moto knihy: Především nepoškodit. Hippokrates
Autorka řady populárně-naučných bestselerů přichází se svojí další knížkou pro širokou veřejnost.
Babské rady profesorky Strunecké poskytují čtenářům stručné, ale srozumitelné informace
- o levných a zdravých potravinách
- o jídle jako léku v prevenci rakoviny, srdečně-cévních onemocnění, autismu a Alzheimerovy nemoci
- rodiče v této publikaci najdou užitečné rady, jak nepoškozovat nevhodnou stravou zdraví svých dětí od početí do dospělosti
- kapitola Jak zdravě stárnout je vhodným průvodcem pro seniory, kteří chtějí prožít klidné a spokojené stáří.
Ukázka z knihy Prof. RNDr. Anny Strunecké, DrSc.
Rakovina děložního čípku
- V současné době se prezentuje možnost očkování dívek od věku 9 let vacínami HPV jako veliký pokrok medicíny v prevenci rakoviny děložního čípku. Možnost očkovat proti rakovině se mnoha gynekologům a vakcinologům jeví jako velmi lákavá. Označují ji za stejný průlom, jako byl objev inzulinu nebo penicilinu. Já však ve svých knížkách neustále zdůrazňuji, že tyto vakcíny považuji za hazard se zdravím a osudy příštích generací žen.
Proč bychom si měli dopřát zástupce všech barev každý den v naší stravě?
- Červené potraviny obsahují lykopeny a další antioxidanty, které pomáhají při odstraňování volných kyslíkových radikálů, chrání před infarktem, srážením krve a před procesy stárnutí. Červených plodů nám příroda nabízí velké množství, proto jejich každodenní konzumace nepředstavuje žádný problém.
- Oranžová a žlutá je dána obsahem karotenů, prekurzorů pro tvorbu vitaminu A. Karoteny jsou látky s antioxidačními účinky, významné v prevenci rakoviny a pro udržení dobrého zraku. Nejznámější potravinou z této skupiny je pro nás mrkev, kukuřice nebo moje oblíbená dýně Hokkaido.
- Zelená barva je dána obsahem barviva chlorofylu, který má jako ústřední atom hořčík. Díky hořčíku a chlorofylu jsou rostliny schopné přijímat a zpracovávat energii ze slunečního záření. Obsahují také kyselinu listovou (vitamin B9). Zelené potraviny jsou základem našeho zdraví.
- Modrá, indigo a fialová barva je dána obsahem anthokyanů, které jsou nejenom nositeli krásných barev, ale mají i významné účinky na snižování krevního tlaku, udržování zdravého srdce a zdravých cév. Barva anthokyanů se mění v závislosti na pH. Fialová je v neutrálním prostředí, modrá v zásaditém a v kyselém je červená.
- Bílá. Nejvýznamnějšími zástupci ovoce a zeleniny bílé barvy jsou tvrdé plody: jablka a hrušky, dále banány, patří sem i cibule, květák, česnek, pórek, okurky a houby. Neměli bychom však za dostatečný příjem bílé barvy považovat lžíci cukru nebo bílý rohlík !
Tak co, už máte chuť začíst se do této zdánlivě na pohled malé knížky? Věříme, že ano a že se trvale zabydlí ve vašem bytě někde tak, aby byla stále po ruce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář