Adžika
Kód: SOL 595 SOL 173 SOL 205 SOL 7 SOL 8 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Adžika
-
klasická grilovací směs koření z Gruzie. Adžika je oblíbená také v Arménii a na celém Kavkazu. Ve zdejší kuchyni se používá na šašliky (masové jehly pečené na grilu).
-
vhodná na kuřecí nebo rybí maso, do mletých mas nebo do polévek. Adžikou můžeme ochutit i čerstvá rajčata nebo papriky.
-
originální adžika je aromatická po horských bylinkách, temně rudá po paprice a lehce nakyslá po sumahu. Sumah je však složité dostat do Evropy (složité je sehnat hlavně všechny atesty a rozbory). Proto jsme dlouho hledali náhradu za temně červený sumah s typickým octovým aroma. Po dlouhém testování jsme namíchali adžiku s použitím květů ibišku, které mají podobné vlastnosti a nehrozí u něj vysoký obsah alfatoxinů.
-
naše adžika neobsahuje sůl, glutaman, kyselinu citronovou ani jiná aditiva
Šašlik
správný šašlik musí obsahovat kusy masa proložené slaninou a cibulí. Je jedno, jaké použijeme maso. Tradiční jehněčí můžeme nahradit vepřovým nebo kuřecím masem. Marinádu na potírání připravíme z adžiky, oleje a soli.
Maso nabodneme na jehlu, dáme na gril a při pečení potíráme marinádou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kořenící směsi |
---|---|
koření podle použití: | grilování, maso: drůbež, maso: vepřové, hovězí, mořské plody, ryby, saláty, zapékaná zelenina, směsi bez soli |
Kvalitu pro vás porovnat do tabulky neumíme :), rozhodně to ale budou umět vaše chuťové a čichové pohárky. Jé úžasné znovu cítit vůně tak jak mají být.: | |
U směsí koření většina výrobců využívá normami doporučené množství soli: 43%. Zn. Solomon a Kulinář má obsah soli v kořenicích směsích obvykle jen 13%, v některých dokonce 0%. Začínáte chápat, že porovnávat cenu u směsí koření je tedy vpodstatě nemožné?: | |
O to víc ovšem potěší, že i při podstatně vyšší kvalitě přesto obě značky poráží takové dominanty na trhu, jako je Vitana či Kotanyi, a velmi často i jinak kvalitativně srovnatelnou zn. Gřešík či Davídkovo koření.: | |
Cenové porovnání bylo provedené k 5. 9. 2018, a to na nejčastěji užívané Grilovací směsi. Ceny jsou přepočítány na 100 g: | |
Solomon, grilované křidélko 60 ml / 30 g á 23,- Kč (bez soli): | 77,- Kč |
Gřešík, grilovací bylinky 40 g á 31,- Kč (bez soli): | 78,- Kč |
Kotanyi Grilované kuře 30g á 20,- Kč (obsah soli 57%): | 67,- Kč |
Vitana Grilovací směs 18 g á 20,- Kč (bez soli): | 111,- Kč |
Petr Stupka (Kyblíček) Grilovací koření 70 g á 42,- Kč (obsah soli 15%): | 60,- Kč |
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti: | |
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). : | |
PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář